Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédává

A Ubisoft hivatalosan is leleplezte a játékot, amelyben rengeteg olyan újdonság lesz, amit a Wildlands rajongói kértek.

2019.05.09. 23:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A minap már előre kiszivárgott, hogy a Ubisoft a Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint bejelentésére készülődik. Erre ma este sor is került, immár hivatalos, hogy folytatása kap a 2017-es Wildlands. És a fejlesztők ígérete szerint (tudom-tudom, Ubisoft mindig ígérget, aztán…) olyan folytatást kapunk, amely minden apró részletében túlmutat az elődön, ráadásul javarészt a rajongók kérései alapján. Apropó rajongók: a franciák a bejelentés elején azt is felfedték, hogy 15 millió játékos csábult el Bolívia által, vagyis ennyi aktív játékosa van még most is a Wildlandsnek.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédává

De visszatérve a Breakpointra. A történetünk ezúttal egy trópusi szigeten játszódik, ahová a szellemeket egy katonai szervezet miatt küldik. Ez a szervezet igen jól szervezett… khm… szóval elég profik, akik mellesleg csúcstechnológiás katonai drónok seregét építgeti szorgosan. A sziget közepén egy hatalmas hegycsúcs mered az ég felé, ennek gyomrába pedig egy hatalmas gyárat építettek, amely csak úgy okádja magából a speciális szenzorokkal és gépágyúkkal felszerelt kis repkedő masinákat. És nem mellesleg az egész szigeten hemzsegnek a magasan képzett katonák is.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédává

Szóval a jelek szerint nem lesz sétagalopp, pláne, hogy helikopterünket mindjárt az légtérbe lépés után le is durrantják az égről, mi pedig a dzsungel kellős közepén találjuk magunkat egy szál késsel meg egy dús körszakállal. És innentől kezdetét veszi majd a túlélősdivel vegyített lopakodós küldetés, a célpont pedig a gyár és annak vezetője, aki – dobpergés – maga is egy egykori szellem. Vagyis pontosan tudja, hogy mikor, hol, melyik szituban milyen technikát, taktikát vagy megoldást húzunk elő.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédává

A Ubisoft ígéretei szerint tényleg hallgattak a játékosok kéréseire, és ez meg is fog látszani a játékmeneten. Az természetesen a Wildlands alapjaira épít, de minden elemében kiegészíti, tovább fejleszti azt. Ilyen lesz például a sebződés is, amely nem csak az életerőcsíkunkat kurtítja meg, de a harci képességeinkre is káros hatással van. Egy lábtalálat jelentősen lelassít minket, míg egy oldalunkba kapott golyó meggátol, hogy vállunkhoz emeljük a fegyvert. Ilyen és ehhez hasonló realisztikus játékelemekre számíthatunk. Megjelenik majd a bivakolás, avagy a táborozás. Ez nem csak a sebeink nyalogatására szolgál, de pihenni is tudunk, illetve különféle teljesítményfokozó hatásai is lesznek. Elvégre a kipihent katona a hatékony katona. Egyébként a táborban tudunk majd az előre megadott négy karakterosztály között is szabadon váltani (mert ugye a Breakpoint is egy kooperatív játék lesz, de sokkal-sokkal használhatóbb lesz szólóban is).

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédává

Mivel még sérülékenyebbek leszünk, mint a Wildlandsben, még fontosabb lesz a taktikázás és lopakodás. Ehhez ráadásul rengeteg eszközünk is lesz. Immár eltüntethetjük a holttesteket (végre!), hogy azok ne keltsék fel a járőrök figyelmét. Ha el akarunk tűnni az ellenség szeme elől, beáshatjuk magunkat a sárba, sőt, a mocskot szét is kenhetjük magunkon, hogy még jobb legyen az álcánk.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédává

A Ghost Recon: Breakpoint ráadásul nem is várat magára túl sokáig. A játék ugyanis PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is október 4-én érkezik meg. ■

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédáváTom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédáváTom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédáváTom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédáváTom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint – vadászból prédává
Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint

hozzászólások (3)

Baracklekvár
Baracklekvár 2019.05.09. 23:44
Instant buy lesz ez. Bár, én jobb szeretem a jelenkor világát, mint az effajta high tech közeljövőt. Pl. Arma3 esetén is. De bízom benne, hogy még épp nem lesz túlságosan "future soldier".
Captain Balu
Captain Balu 2019.05.10. 00:51
Szerintem meg lennénk lepve, hogy ezek közül már mennyi minden nem csak high tech közeljövő, mint anno a Future Soldiernél is. :)
ivanova36
ivanova36 2019.05.10. 06:18
Anno az Act of War (2005) című rts is nem túl távoli jövőben játszódó "scifinek" indult és mi került bele:
- f35
- global hawk
- zumwalt osztályú romboló

Ok, rá kellett tromfolni valamivel a C&C Generalsra, amiben f22-es volt, predator drón, "elavult" ágyús csatahajó...

Játékhoz visszatérve, remélem nem egy reskinezett Wildlands lesz, hanem kerül bele újdonság is, és ha már kütyük, division 1-2-ből pár megoldás hasznos lenne.
ajánlott olvasnivaló