Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 – repülés nem, úszás igen

A játéknak természetesen több befejezése lesz. A járgányunk pedig füttyszóra értünk jön majd. További érdekességek.

2019.06.17. 15:49 | GeryG | kategória: E3 2019

Ahogy a tavalyi E3-on végre elkezdtek ténylegesen szállingózni a hírek a Cyberpunk 2077-ről, úgy az idein szabályosan felpezsdült az élet a CD Projekt RED játéka körül. Nem csak új trailert kaptunk, de kiderült, hogy Keanu Reeves is főszerepet kap a történetben. Felfedték, hogy megfelelő hardver esetén akár ray tracinget is bekapcsolhatjuk majd, valamint leleplezték a különböző gyűjtői kiadásokat is. Sőt, még arra is kaptunk magyarázatot, hogy a zárt ajtók mögött vetített játékmenet-bemutató miért is maradt zárt ajtók mögött – idén is.

De ezzel még nincs vége a Cyberpunk 2077-ről érkező hírek sorának. A minap például a sztori befejezése került szóba egy interjú során, amelyben Mateusz Tomaszkiewicz elmondta, hogy több befejezése is lesz a történetnek. Bár karakterválasztástól függő szándékosan blokkolt sztori-elemek nem lesznek, de ahhoz, hogy tényleg minden részletet megértsünk, többször is végig kell majd játszanunk a történetet. Ezt erősíti az is, hogy több befejezés is lesz, vagyis tényleg megéri majd többször is nekifutni a kalandnak. Ide tartozó érdekesség még, hogy az egész játék pacifista felfogásban is végigjátszható lesz, vagyis egyetlen ember megölésére sem lesz feltétlenül szükség a sikerhez.

Az eseményeknek otthon adó Night City városát sivatag veszi körül, ahol a régi civilizáció romjai meredeznek a homokdűnék között. Ezt is bejárhatjuk majd akár gyalogosan vagy valamilyen járművel. Ezt a helyet egyszerűen csak Badlands néven emlegetik, mi pedig töviről hegyire bebarangolhatjuk. Itt is lesznek küldetéseink, illetve itt találkozhatunk a Nomads bandával is, akik leginkább a Mad Max filmek szereplőire emlékeztetnek majd, és állandó mozgásban lesznek járgányaikon. Sőt, a banda tagjaként is kezdhetjük majd a játékot.

Ha már szóba kerültek a járgányok: ilyenből egész kis gyűjteményt szedhetünk majd össze, amelyet a megvásárolt lakásaink alatti garázsokban tárolhatunk. Ezek a járgányok mind saját MI-vel rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy kvázi füttyszóra értünk jöjjenek. Hol is láttunk már ilyet? K.I.T.T. …? Azt a fejlesztők még mindig nem döntötték el, hogy pontosan hány jármű kerül a játékba, mivel mindegyiket teljesen egyedi karakterisztikával akarják lemodellezni.

Cikkajánló
Újabb titkos üzenetet kaptunk a Cyberpunk 2077-ről
Miért nem kerül fel a játék E3-as bemutató videója YouTube-ra?
» Olvasd el!

Bár egyes források arról számoltak be, hogy lesznek repülő járműveink is (vagyis repülő autóink), amelyeken mi is szabadon repkedhetünk majd a város felett, sajnos ez nem igaz. A fejlesztők valóban készítenek ilyen járműveket is, ám ezek kizárólag bizonyos küldetések előre meghatározott részei lesznek, vagyis csak ezekben a jelenetekben használhatjuk majd őket. Ugyanez vonatkozik a vízi járművekre is, amelyek szintén nem lesznek vezethetőek. Cserébe tudunk majd úszni, sőt, a fejlesztők elmondása szerint a The Witcher 3-hoz hasonlóan itt is lesznek kifejezetten a vízhez kötődő küldetések is.

A Cyberpunk 2077 az idei E3-on kapott végre pontos megjelenési dátumot, amely szerint PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is 2020. április 16-én fog megjelenni.

Ha érdekel a játék, csatlakozz Facebookon a Cyberpunk 2077 Hungary csoporthoz!

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló