Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hétvégén lesz a V4 Future Sports Festival

Hétvégén lesz a V4 Future Sports Festival

Ingyenes rendezvény, mini-PlayIT-tel, CS:GO, Fortnite és egyéb versenyekkel.

2019.09.20. 11:22 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Alig egy hónappal a bejelentést követően, szeptember 21-22-én, azaz most hétvégén kerül megrendezésre a V4 Future Sports Festival. A helyszín ezúttal a Hungexpo, ahol a kettéosztott G csarnokban zajlanak az e-sport versenyek - a tavalyi első V4-es rendezvény alapján várhatóan ismét látványos és profi körítéssel -, az F pavilon pedig egy mini-PlayIT-nek ad helyet, számos kiállítóval, drónokkal, VR és AR kütyükkel, retro sarokkal, valamint további érdekes programokkal. A belépés ezúttal is ingyenes - köszönhetően az állami támogatásnak.

Az augusztusi bejelentést követően a csapatoknak nem sok idejük volt a felkészülésre, mert pár nappal később már megkezdődtek a selejtezők. Ezúttal a cseh és szlovák játékosok közös selejtezőn indultak, a magyar és lengyel csapatok mellett pedig a negyedik online selejtezőbe eurüpai versenyzők jelentkezhettek (de az EU selejtezőkre a V4-es országokból is nyitva állt a jelentkezési lehetőség, és mint megtudtuk, a többség élt ezzel az opcióval is).

A Counter-Strike: Global Offensive döntők során két csoportban összesen nyolc együttes mérkőzik meg a hétvége során (pontosabban a csoportmérkőzések stúdióból zajlanak, és hatan jutnak be a nagyszínpados döntőkre). Felük meghívott csapat (hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga): a címvédő Mousesports, a tavalyi ezüstérmes Virtus.pro, valamint a Made in Brazil (MiBR) és a Ninjas in Pyjamas (Nip). Hazánkat a Gamerzone képviseli, a többi régiót pedig az Adwokacik, az EZ4ME és a Tricked. Köztük összesen 300 ezer eurót fognak szétosztani a verseny végén.

Hétvégén lesz a V4 Future Sports Festival

A fennmaradó 50 ezer eurós nyereményalapból 30 ezer a Fortnite versenyekre jut, 20 ezret pedig a Tekken, FIFA, NBA és autóverseny-játékok résztvevői között osztanak szét. A helyszín térképe fent látható, a programokról részletes infóval pedig a hivatalos weboldal szolgál. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló