Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

Utolsó fázisához ér a Cyberpunk 2077 fejlesztése

És más érdekességeket is megtudhattunk a CD Projekt csoport pénzügyi jelentéséből.

2019.11.25. 14:44 | Dino | kategória: Játék

Elsősorban a befektetőknek tartott beszámolót a CD Projekt a szeptemberben zárult harmadik pénzügyi negyedévük eredményeiről. A videóból pedig pár fontos információt tudhattunk meg a Cyberpunk 2077-ről is.

A nemrég lezárt negyedév ugyanis leginkább az áprilisban megjelenő játékról szólt a lengyeleknél. A Cyberpunk 2077 fejlesztésével már az utolsó fázisoknál járnak, megkezdték a belső és külső tesztelést, valamint a lokalizációt (magyar felirat is lesz a játékban). Nagyban folyik a játék körüli kampány is, augusztusban például a gamescomon 12 ezer ember látta prezentációjukat, de más nagy szakmai rendezvényeken is jelen voltak. Egyúttal köszönetet mondtak a Golden Joystick Awardon a játékra szavazóknak, ugyanis már második évben lett a legjobban várt játék a Cyberpunk 2077.

Szó esett még a GoG Galaxy 2.0-ról, amelynek zárt bétája zajlott nemrégiben. A CD Projekt csoport bevétele 93 millió zlotyi volt a III. negyedévben (kb. 7,2 milliárd forint), ami 38%-kal több az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest. A The Witcher 3 továbbra is jó eladásokat produkál (és ebben még nincs benne, hogy nemrég jelent meg a Switch változata is), és a GoG.com-on is jók az eladási mutatók. Mindebből ráadásul 15 millió zlotyi (kb. 1,2 milliárd forint) a nettó nyereség. A cégcsoport július végétől szeptember végéig 43 millió zlotyit (kb. 3,35 milliárd forint) költött játék- és technológiai fejlesztésre.

Cikkajánló
The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition – Újabb játéktörténelmi alkotás jött ki Switchre
A CD Projekt RED és a Sabre Interactive megcsinálta a lehetetlent?
» Olvasd el!

Két fontos megjelenés pedig már a következő pénzügyi negyedévre csúszott, ráadásul ezek olyan platformra voltak, amelyekre még nem dolgoztak korábban. Az egyik a már említett switches The Witcher 3 volt, a másik pedig a GWENT iOS változata. Végül megemlítették, hogy a csoport saját tulajdonába került az a varsói irodakomplexum, ahol már 20 éve dolgoznak, ez pedig további bővítésre ad lehetőséget, no és arra, hogy teljesen saját képükre formálják irodáikat.

A Cyberpunk 2077 fejlesztése tehát úgy tűnik, jó ütemben halad, és remélhetőleg semmi nem jön már közben a 2020. április 16-i megjelenésig. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló