Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Galaktikus áron érkezik hazánkba a Samsung Galaxy Fold

Galaktikus áron érkezik hazánkba a Samsung Galaxy Fold

Hajtogathatjuk, csűrhetjük, csavarhatjuk, de ez akkor is irreálisan drága lesz…

2019.12.05. 15:55 | GeryG | kategória: Mobil

Hosszú, rögös, szenvedős út végén idén szeptemberben végül csak landolt a boltok polcain a világ első hajlítható kijelzős okostelefonja, a Samsung Galaxy Fold. Az ide vezető út sok problémával és megoldandó konstrukciós hibával volt kikövezve.

Galaktikus áron érkezik hazánkba a Samsung Galaxy Fold

Még tavasszal a készülék első változatát kiosztották a tesztelőknek, akik szinte rögtön tönkre is tették azokat. Volt, aki a védőfóliát távolította el róla, mert nem volt megjelölve, hogy azt nem szabad. Másoknál egy pici porszem került a fólia és a kijelző közé, azonnal használhatatlanná téve azt. Megint másoknál a hajlítgatástól színeződött el a kijelző. Ilyen és ehhez hasonló problémák miatt a Samsung elhalasztotta a nyár elejére tervezett premiert, és alaposan áttervezte a készüléket.

A felújított verzió már valóban strapabíróbbnak tűnt, hiszen a fóliát már nem lehet róla csak úgy eltávolítani, a zsanérokat is áttervezték, hogy ellenállóbb legyen az egész. De még így is külön oktatóvideót kellett csinálni, hogy felhívják a felhasználók figyelmét, ezúttal egy olyan eszközhöz van szerencséjük, amellyel hímestojásként kell bánni, különben…

Galaktikus áron érkezik hazánkba a Samsung Galaxy Fold

Nos, ez a méregdrága hímestojás napokon belül kis hazánkban is megérkezik a boltokba. A Samsung Galaxy Fold december 15-től lesz megvásárolható, amennyiben valakinek van felesleges 695 990 forintja… Igen, jól olvastad, 695 990 forint. Ennyibe kerül a kütyü.

És mit kapunk ennyiért? Egy 7,3 hüvelykes (2152*1536 pixel) belső és egy 4,6 hüvelykes (1680*720 pixel) külső képernyővel rendelkező okostelefont, amely mindjárt három különálló kamerával is rendelkezik. A hátlapi fő kameracsomag egy 16 megapixeles, ultraszéles látószögű lencséből, egy 12 megapixeles széles látószögű lencséből és egy 12 megapixeles teleobjektív lencséből épül fel. A külső előlapi kamera és a belső szelfikamera is 10 megapixeles, de utóbbi egy 8 megapixeles mélységérzékelővel is meg van támogatva.

Galaktikus áron érkezik hazánkba a Samsung Galaxy Fold

A készülék lelke egy 7 nm-es Qualcomm Snapdragon 855 SoC, amely egy Adreno 640 GPU-val, valamint 12 GB RAM memóriával van megtámogatva. Belső tárhelyből 512 GB-tal lehet garázdálkodni, ugyanakkor a készülék kialakításából fakadóan microSD-kártyát nem használhatunk. A készenléti időért egy 4380 mAh-s akkumulátor felelős, amely 15 W-os gyorstöltési funkcióval is el van látva, vezetéken és vezeték nélkül is tölthető. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló