Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kezdődik a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második évada

Kezdődik a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második évada

Idén már hét versenyszámban zajlanak majd a küzdelmek 15 millió forintért.

2020.02.08. 14:02 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) kiírta a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második szezonját, amely az osztályozó kupákkal már februárban kezdetét is veszi. Az idei kiírásban visszatér a League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive, a Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, a PlayerUnknown’s Battlegrounds és a Hearthstone is, de a bajnokság a FIFA 20 és a Gran Turismo Sport sportszimulátor játékokkal is bővül. A bajnokság összedíjazása 15 millió forint.

„Egy rendkívül sikeres első szezon után, büszkén jelenthetem be, hogy tovább építjük a magyar e-sportot 2020-ban.” – nyilatkozta Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke - „A sportjátékok szerelmeseit megszólítva, idén még több lehetőséget biztosítunk a versenyezni vágyóknak, akik immáron hét e-sport versenyszámban mérhetik össze tudásukat hétről-hétre. Szeretném megköszönni a támogatóinknak és partnereinknek, akik látják a K&H MNEB-ben való lehetőséget, hogy a második szezonra is bizalmat szavaztak nekünk.”

Az első kvalifikációs tornára ma kerül sor, mind a CS:GO, mind a League of Legends, mind a Tom Clancy's Rainbow Six: Siege esetében. A februári kvalifikációkat követően, a ligába bejutott csapatok és játékosok szakmai felkészítést kapnak, ahol egy szakértői gárda segít majd nekik többek között márkaépítésben, jogi ügyekben, marketingben. A második szezon 2020 márciusában kezdődik, a mérkőzéseket élőben lehet majd követni online közvetítéseken keresztül. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló