Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Kipróbáltuk az HBO GO-t

Kipróbáltuk az HBO GO-t

És pár hír is érkezett az HBO online filmbemutatóiról.

2020.04.09. 08:00 | Dino | kategória: Szabadidő

Az otthonunkban töltött idő mennyiségének kényszerű növekedésével együtt valószínűleg a legtöbben jóval többet szánnak ebből mostanában filmek és sorozatok nézésére, mint korábban. Ehhez kapcsolódva nemrégiben az HBO-tól kaptam lehetőséget, hogy a normál, új felhasználóknak járó 7 napos próbaidőszaknál kicsit hosszabban is belenézhessek az HBO GO streamingszolgáltatásba, Így most előbb röviden összefoglalnám saját élményeimet, majd a kapott hírekből és ajánlókból szemeznénk egy kicsit. (Ez most tehát alapvetően tekinthető szponzorált tartalomnak.)

Eddig leginkább a Netflixen néztünk sorozatokat, annak a kezelőfelülete véleményem szerint minimálisan talán komfortosabbnak mondható, mint az HBO GO-é, de a fontosabb funkciók természetesen megvannak mindkettőnél, mint például a kedvencek kezelése, a félbehagyott műsorszám megjegyzése vagy az offline letöltés lehetősége. Talán egyetlen dolog hiányzott csak az utóbbiból: a több felhasználó kezelése, hogy ne kelljen feleségemmel közös kedvenclistát kezelni... :) Na jó, meg a főcím/végefeliratok átugrása sorozatok esetén is egy praktikus dolog a Netflixen.

Választékát tekintve nem mondanám egyik szolgáltatót se jobbnak vagy rosszabbnak, a kínálat igazából mindkettőnél elég széles, így bármikor lehet valami kedvünknek vagy ízlésünknek megfelelő néznivalót találni. A vígjáték kategória véletlenszerű böngészése közben leltünk rá például a Tag című filmre, amelyről korábban sose hallottunk, és igen jót szórakoztunk rajta. De néztünk élőszereplős Dumbót, folytattuk a Young Sheldont, én pedig belekezdtem a Westworld harmadik évadjába. (Ami az elmúlt évek trendjétől eltérően hetente bővül egy-egy új résszel, és nem egyszerre dobják fel az egész évadot. Persze a sorozatdarálóknak ez nem kedvez, nekik ki kell várniuk az évad végét, ha egyben nyomnák le az egészet.) Listánkra pedig felkerült több korábban megnézésre kiszemelt film, mint például a The Man Who Killed Don Quijote, a Rossz versek, a Ruben Brandt, a gyűjtő és a Green Book. Már csak időt kell találni rájuk... :-D

És most lássunk pár hírt, ami az elmúlt napokban érkezett az HBO-tól!
Elhalasztották a Mark Ruffalo főszereplésével készült I Know This Much is True (Ez minden, amit tudok) film bemutatását, és május 11-étől kerül csak fel a kínálatba. Emellett csúszik a The Undoing (Tudhattad volna) sorozat is, amelynek főszereplői Nicole Kidman és Hugh Grant. Ez eredetileg a napokban került volna fel, azonban őszre tolták a megjelenését.

A napokban 57. születésnapját ünneplő Quentin Tarantino több filmje is bekerült az HBO GO kínálatába, legutóbbi alkotása, a Once Upon a Time in Hollwyood (Volt egyszer egy... Hollywood) 3 héttel az eredetileg tervezett időpont előtt, április 1-jétől nézhető online. De megtalálható a kínálatban a Pulp Fiction (Ponyvaregény), a Four Rooms (Négy szoba), a Jackie Brown és a Kill Bill is.
De más premiereket is előrehoztak a rendkívüli helyzetre való tekintettel, így már nézhető online a The LEGO Movie 2 (A LEGO-kaland 2), a Cars (Verdák) első két része, a Muppets és az Inside Out (Agymanók is).

És ha már a gyerekeknek szánt tartalmaknál tartunk: az első negyedév adatai alapján a Kids részleg legnépszerűbb sorozata a Mancs őrjárat, a Peppa malac, a Mása és a medve, a Spongyabob Kockanadrág és a Láng és a szuperverdák. Nálunk eddig Peppa kalandjai voltak nagy kedvencek gyermekeinknél (újabban érdekes módon szívesen nézik eredeti angol hanggal is :-D ), de amióta megmutattuk nekik az eddig csak Sityitől hírből ismert Paw Patrolt, rögtön új kedvenc került mellé.

Kipróbáltuk az HBO GO-t

Amit pedig az áprilisban a választékba kerülő filmekből ajánlanak az HBO-nál: Dora and the Lost City of Gold (Dóra és az elveszett aranyváros), The Mule (A csempész), Bad Education (Romlott oktatás), Crawl (Préda), The Intruder (A betolakodó), American Woman (Amerikai nő), Ode to Joy (Örömóda), 4x4, Only (Egyetlen), Top End Wedding (Esküvő a topon) és The Realm (A rendszer).

Végül pedig ami még fontos információ lehet: míg a Netflix és a YouTube a közelmúltban bejelentette, hogy csökkentettek a stream minőségén annak érdekében, hogy ne terhelődjön túl az internet, az HBO kérdésünkre azt a választ adta, hogy az HBO GO-nál nincs ilyen szintű minőségcsökkenés, erre alapból odafigyeltek. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló