Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Disaster Report 4: Summer Memories

Földrengés után – megjelent a Disaster Report 4: Summer Memories

Mit tennél, ha az életed és az otthonod egyetlen pillanat alatt káoszba fordulna?

2020.04.09. 18:48 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nálunk talán kevésbé ismert a Disaster Report széria, mivel eredendően inkább Japánban került forgalomba. Az első rész még 2003-ban jelent meg, majd három évvel később érkezett meg a folytatás – nyugaton már Raw Danger címmel. A harmadik rész viszont egyáltalán nem jelent meg nálunk, csak a szigetországban.

A negyedik részt már 2011 áprilisában tervezték piacra dobni, ám azon a tavaszon valóban volt egy hatalmas földrengés Japánban, amely többek között a fukusimai atomerőmű balesetét is eredményezte. Így nem meglepő módon ezt a játékot először elhalasztották, végül törölték is.

Végül 2018-ban mégis megjelent – immár PlayStation 4-re, de csak Japánban, hogy most PC-re és Nintendo Switchre is kövesse egy-egy kiadás az egész világon. A Disaster Report 4: Summer Memoriesban egy fiatal lányt alakítunk, aki épp egy állásinterjúra érkezik a nagyvárosba, amikor azt erős földrengés rázza meg. A fél város romba dől, az emberek pedig pánikszerűen menekülnek. A mi feladatunk is az, hogy valahogy kiutat találjunk a romok közül, de közben rengeteg kétségbeesett emberrel találkozunk, akiknek segítenünk is kell.

A játék néhány napja érkezett tehát meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, de az első értékelések nagyon vegyesek. Vannak, akik hibái ellenére igazi műalkotásnak tartják, mások viszont óva intenek tőle mindenkit, mert még az előző részek színvonalát sem üti meg. Hogy még nehezebb legyen eldönteni, hogy akkor most a Disaster Report 4: Summer Memories jó vagy rossz játék-e, a Steamen jelenleg 83%-on áll a tetszési indexe, igaz, csak 50-60 szavazat alapján… ■

előző
következő
Földrengés után – megjelent a Disaster Report 4: Summer Memories
Földrengés után – megjelent a Disaster Report 4: Summer MemoriesFöldrengés után – megjelent a Disaster Report 4: Summer MemoriesFöldrengés után – megjelent a Disaster Report 4: Summer MemoriesFöldrengés után – megjelent a Disaster Report 4: Summer MemoriesFöldrengés után – megjelent a Disaster Report 4: Summer Memories
Disaster Report 4: Summer Memories
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Disaster Report 4: Summer Memories

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló