Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

ICBM

A Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőit

A stratégiai játékban egy termonukleáris háborút vezényelhetünk le.

2020.06.23. 14:48 | GeryG | kategória: Játék

A picit idősebb generáció bizonyára emlékszik Matthew Broderick remek mozijára, a Háborús játékokra. Ebben a főhős tévedésből feltör egy szupertitkos katonai számítógépet, és mivel azt hiszi, csak játszik, kis híján kirobbant egy termonukleáris háborút.

Nos, ez a film ihlette a SoftWarWare stúdió csapatát, akik új játékukat a Slitherine kiadó támogatásával fejlesztik. Ez az ICBM, avagy az Intercontinental Ballistic Missile, amely pontosan egy olyan termonukleáris háborút dolgoz fel, amilyet a filmben éppen csak sikerült elkerülni.

A fejlesztők ígérete szerint, bár egy stratégiai játékról beszélünk, alapvetően pörgős, gyors játékmenetre lehet számítani. Egy party lejátszása nagyjából fél órát vesz majd igénybe. A játékosok egy atomhatalom felett vehetik át az irányítást, a cél pedig az ellenség minél gyorsabb és minél hatékonyabb elpusztítása úgy, hogy közben a saját országunk városait a lehető legjobb mértékben megóvjuk. Ehhez új fejlesztéseket kell teljesítenünk, meg kell terveznünk és építenünk a rakétáinkat, majd azokkal leradírozni az ellenséget a térképről.

Az ICBM kizárólag PC-re készül, de egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
A Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőit
A Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőitA Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőitA Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőitA Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőitA Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőitA Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőitA Háborús játékok ihlette meg az ICBM fejlesztőit

hozzászólások (2)

Baracklekvár
Baracklekvár 2020.06.23. 15:38
Hallom, ahogy a sarokban féltékenyen felsír egy Defcon.
Pras
Pras 2020.06.23. 16:42
Valahol joggal. Nem olyan gyakori, hogy a túltolt minimalizmus önmagán furcsán túlterjeszkedő hangulatot hozzon létre, mint ahogy a DEFCON megtette.
Olyant, amihez hasonló határozottan nem jött át ebből a trailerből. :D
ajánlott olvasnivaló