Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Crysis Remastered

Mókás beállítással érkezik a Crysis Remastered

A fejlesztők egy régi mémre utalnak a hamarosan megjelenő játékban.

2020.09.08. 16:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Crytek mindig is híres volt arról, hogy játékaival igyekszik az aktuális PC-ket két vállra fektetni. Ez többnyire mindig sikerült is nekik, mivel egy sor olyan vizuális megoldást alkalmaztak, amelyek a maguk idejében korszakalkotók voltak. És mint ilyen, képesek voltak alaposan megtépázni még a legütősebbnek kikiáltott konfigurációk renoméját is. De persze az is lehet, hogy csak nem tudtak optimalizálni…

Akárhogy is, azokban az években, amikor a Crysis trilógia még tényezőnek számított, a világhálón valóságos mémmé alakult a Crysis-fogalom. Amikor kijött egy-egy újabb hardver, a tesztek során garantáltan megkínálták a trilógia aktuális epizódjával is, hogy lássák tudja-e megfelelően futtatni a játékot. Így született meg a „Can it run Crysis?” mém.

Mókás beállítással érkezik a Crysis Remastered

Hamarosan újra magunkra húzhatjuk az ikonikus nanopáncélt, ugyanis szeptember 18-án megjelenik a (tényleg?) felújított kiadás, a Crysis Remastered. A játék bejelentését követő első video és képek elég nagy port kavartak, de nem a bámulatos grafika miatt, hanem a bámulatosan idejét múlt grafika miatt. Ezért a Crytek gyorsan visszavonulót fújt (kivéve a Nintendo Switch változatnak, amelyről meg kiderült, hogy a PS3/X360 változatból faragták…), hogy tényleg valami eladhatóval rukkoljanak elő.

De most nem is ez a lényeg, hanem a stúdió humorérzéke. Mert mint kiderült, a Crysis Remastered tartalmazni fog előre megadott grafikai beállítási mintákat azoknak, akik nem szeretnek maguk szöszmötölni a részletek finomhangolásával. Az előre megadott minták közül a legmagasabbat pedig Can it run Crysis? névre keresztelték.

Mókás beállítással érkezik a Crysis Remastered

Mi pedig csak reménykedünk, hogy az évek során a stúdió sokat tanult a saját hibáiból és ezúttal sikerül megtalálniuk az arany középutat. Vagyis a játék tényleg megszépül régi önmagához képest, és cserébe nem kell majd alá quadSLI-be kötött RTX 3090 kombó… ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Crysis Remastered
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Crysis Remastered

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló