Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

Csoportos keresetet adtak be a CD Projekt ellen a Cyberpunk 2077 miatt

Befektetők csatlakozását várja a pert indító ügyvédi iroda.

2020.12.26. 15:39 | Dino | kategória: Játék

A befektetők jogvédelmével foglalkozó Rosen ügyvédi társaság csoportos keresetet adott be a CD Projekt ellen, mindazok részéről, akik idén január 16. és december 17. között CD Projekt részvényt vásároltak. A perrel a befektetők veszteségét szeretnék visszaszerezni.

A jogi cég egyelőre várja a csatlakozó befektetőket, még fő felperes sincs kijelölve. Alapvetően amúgy az alábbi módon fogalmazták meg a vádat:

  • A hatalmas mennyiségű bug miatt a Cyberpunk 2077 gyakorlatilag játszhatatlan PlayStation 4-en és Xbox One-on
  • Ennek eredményeként a Sony eltávolította a játékot PlayStation Store-ból, a Sony, a Microsoft és a CD Projekt pedig teljes visszatérítést kellett adjon a játék vásárlóinak
  • Ennek hatására a CD Projekt hírneve csorbult és anyagi vesztesége keletkezett
  • Végeredményként a vádlottak állításai az üzleti ügyeikről, működésükről és a várható kilátásokról alapvetően hamisak és félrevezetőek, esetleg megalapozatlanok voltak.

A kereset szerint amikor a valós információk napvilágot láttak, a befektetőket kár érte.

A fentiekhez a teljes kép érdekében azért tegyük hozzá, hogy a CD Projekt részvényei a fenti időszak kezdetén, azaz 2020. január 16-án 282,30 zlotyn álltak, míg december 17-én 309,20 zlotyn. Igaz, közben szép emelkedéseket is mutatott a görbe, augusztus végén 460,80 zlotyt értek a részvények, és persze voltak hullámvölgyek is, március közepén egészen 216 zlotyig esve. December 23-án 269-es árfolyamon zártak. (Forrás: Google)

Csoportos keresetet adtak be a CD Projekt ellen a Cyberpunk 2077 miatt

A CD Projekt menedzsmentje egyértelmű, hogy hibát követett el a játék kapcsán, azonban nehéz megmondani, mi lett volna a mindenki számára elégedettséget jelentő eljárás (bár olyan talán nincs is). Valószínűleg egy újabb halasztás szolgálta volna a legjobban a vásárlók érdekeit, igaz, a befektetők annak se feltétlenül örültek volna. Kérdés persze, hogy az nem okozott-e volna kevesebb kárt a cég reputációját illetően.

A fejlesztők mindenesetre kénytelenek a túlórázós időszak után ismét rengeteget dolgozni, hogy minél előbb kijavítsák a játékban maradt hibák közül legalább a legnagyobbakat - már az 1.06-os hotfix is megérkezett a napokban a Cyberpunk 2077-hez. Mindeközben pedig az is kiderült nemrég, hogy a játék már 13 millió eladott példánynál tart, a visszatérítések levonása után. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (39)

subject17
subject17 2020.12.29. 19:07
Jaj ez a "halálos fenyegetés" már, retardált tizenévesek így élik ki magukat. Gondolhatod, hogy akinek eddig terjed az intelligenciája, az ha elmagyarázod sem érti meg, hogy vannak fejlesztők, meg management stb.

Az meg nem hinném, hogy sokat jelent, hogy "szeretett volna több lenni". As I said, itt a bugokon és barátain túl sincs túl nagy mélység, vannak jó mellékszálak, a fő szál se lenne rossz, csak épp hirtelen vége - ezt meg hiába csiszolgatják. Ha technikai problémáktól mentesen jön ki (amiket én személy szerint eleve alig tapasztalok), ez akkor is egy underwhelming, üres, élettelen, túl hamar kiadott játék. Alapvető hiányosságokon meg nem pár hónap változtatott volna, mint pl. a rengeteg kivágott kontent, vagy az AI nevetséges mivolta.

Számomra pont az inverze volt ez az immerziónak, amit tapasztalni szoktam játékoknál: itt minél többet játszottam, annál jobban ment el a kedvem, és estem ki a világból. Talán a jobban sikerült sztorielemek és bizonyos karakterek miatt számomra ez egy jó szívű 7/10, de inkább 6, és a bugok miatt le se vontam.
Raistlin666
Raistlin666 2020.12.30. 11:03
Szóval azt mondod, hogy eddig 5 év alatt minden tisztességgel futott a PS4-en (randán nem randán nézett ki ezt most hagyjuk) de ez a nyomorék játék még 1.06-el is csak akkor fog nem óránként kilépkedni ha újrapasztázok??? :-D
Raistlin666
Raistlin666 2020.12.30. 11:03
Dupla, de akkor folytatom:

Ismerősöm 2 hónapos PS4 PRO-ja sem járt jobban. Neki jelenleg is játszhatatlan a cucc.:-|
Sityi
Sityi 2020.12.30. 13:04
"Ahogy hallottam, olyan PS4-en, amit nemrég újrapasztáztak és az adatbázis rendberakás is megvolt az elmúlt fél évben, kevésbé problémásan fut." - Ezt írtam, ellenőrizni nem tudom, mert PC-m van, gregmerch volt az, aki PS4-en nézte meg és írt róla. Azt biztosan tudom, hogy a PS4-nek pocsék hűtése van, azt meg el tudom képzelni, hogy nem nehéz olyan kódot rá írni, hogy ennek a hűtésnek a határait feszegesse. Biztosan persze nem állítom, nem is állítottam, csupán plusz infónak dobtam be. Alapvetően a CDPR-en múlik, hogy kipofozzák a játékot, hogy visszakerülhessenek a PS Store-ba.
Raistlin666
Raistlin666 2020.12.30. 15:21
Nos én már elengedtem...úgyis a diplomamunka/államvizsga jön szemben...ha ezek sikerülnek akkor meg nagy meglepetésképp meglepem magam egy PS5-tel...jobb lesz így mindenkinek! :-D
ajánlott olvasnivaló