Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Blizzard Arcade Collection

A ’90-es évek három klasszikusát hozza el a Blizzard Arcade Collection

A gyűjtemény PC-re és konzolokra jelent meg, már meg is vásárolható.

2021.02.20. 17:21 | GeryG | kategória: Játék

A BlizzConline alkalmából jelentette be a Blizzard, hogy új gyűjtemények csomagban elérhetővé teszi három igazi klasszikusát a ’90-es évekből. A gyűjtemény a Blizzard Arcade Collection nevet viseli és már meg is vásárolható a nagyobb platformokra.

A csomag első játéka az eredetileg 1993-ban SNES-re megjelent The Lost Vikings, amely egy klasszikus oldalnézetes mászkálós játék volt. Három viking – Erik, Baleog és Olaf – kalandjait meséli el, akiket egy idegen faj vezére, Tomator rabolt el, de ők megszöktek. Kalandjaik különböző időkön át vezetnek, a pályákat pedig a három karakter egyedi képességeinek kombinálásával lehet megoldani.

A második játék a ’94-es Rock n’ Roll Racing, amelyben különleges, felfegyverzett autókkal kellett versenyezni. Autóinkat izometrikus nézetben lehetett irányítani, a versenyeket pedig úgy lehetett a legkönnyebben megnyerni, ha kilőttük az ellenfeleinket. Persze ők pár másodperc múlva mindig visszatértek, de jelentős hátrányt szedtek össze.

A harmadik játék pedig a szintén ’94-es Blackthorne. Ez is egy klasszikus oldalnézetes platformer, amely Kyle „Blackthorne” Vlaros bosszúhadjáratát meséli el. A játékmenet mászkálós ügyességi részekből és lövöldözésből épült fel, de kaptunk némi karakter- és felszerelésfejlődést is.

A Blizzard Arcade Collection már elérhető PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, de a visszafelé kompatibilitás jegyében PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is játszható. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (3)

Dark Archon
Dark Archon 2021.02.20. 17:59
Atyaég! Mióta várom már a Lost Vikings és a Blackthorne felújítását! És ehhez még 400 ezres VGA-t sem kell venni.

szerk.: ehh, jobban megnézve látszik, hogy grafikailag ugyanott van, csak kaptak némi extra dolgot. Kár...
Peace
Peace 2021.02.20. 19:05
A bátor Balckthorne halomra lövi a leláncolt rabokat!!!! Zseniális játék volt!
Aryx
Aryx 2021.02.20. 19:45
Sajnos nem erőltették meg magukat. :(
ajánlott olvasnivaló