Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Letiltották Steamről a Very Positive Games játékát

Letiltották Steamről a Very Positive Games játékát

A Valve az értékelések manipulációjának nevezte a cégnévválasztást.

2021.02.21. 14:09 | Dino | kategória: Játék

Embertelen mennyiségű új játék kerül fel nap mint nap a Steam kínálatába, amelyből bizony elég nehéz kitűnni egy-egy indie fejlesztőnek. Vannak, akik komolyabb marketingbüdzsé híján az értékelésekkel próbálnak trükközni - mondjuk botokkal vagy fizetett felhasználókkal -, egy fejlesztő azonban ennél ügyesebb, a szabályokat elvben nem megsértő ötlettel jött elő nemrégiben.

Mint a GameDiscoverCo hírlevélben olvashattuk, decemberben került fel a kínálatba egy alapvetően semmi komolynak nem nevezhető játék, az Emoji Evolution, ami elég sok érdeklődést generált az online áruházban. Az adatlapot alaposabban megnézve aztán kiderült, hogy a fejlesztő mivel próbálta felkelteni a felhasználók figyelmét.

Letiltották Steamről a Very Positive Games játékát

Ha alaposabban megnézzük a képet, elég hamar kiderül a turpisság: a fejlesztő kihasználta, hogy a Steamen ugyanolyan formában jelenik meg az aktuális értékelés (pl. Mostly Positive), mint pár sorral lejjebb a fejlesztő és kiadó neve. Az Emoji Evolutiont készítő illető pedig azt választotta cégnévnek, hogy "Very Positive", így aki csak felületesen pillantott a jobb felső részre a játék adatlapján, az elsőre valószínűleg ezt vette észre.

Persze a Valve nem sokáig hagyta így a dolgot, pár nappal azután, hogy a fenti hírlevél hatására szélesebb körben is terjedni kezdett a hír, letiltották a fejlesztőt a Steamről, mondván, hogy manipulálta az értékeléseket. Ami persze nyilván nem teljesen fedi a valóságot, de némi trükközés azért tényleg történt a fejlesztő részéről. Kíváncsian várjuk, mikor jelenik meg játék egy Overwhelmingly Positive Studios nevű csapattól... ;-) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (2)

subject17
subject17 2021.02.21. 14:34
"Embertelen mennyiségű új játék kerül fel nap mint nap a Steam kínálatába (...)"

Azaz embertelen mennyiségű szemét... Most komolyan, nézzük meg akár a cikkben szereplő példát, a képre pillanatva miért fordulna meg bárki fejében, hogy ezt 2021-ben megvegye? És tele van a store ezekkel a típusú "játékokkal".
Sityi
Sityi 2021.02.21. 16:09
Alacsony lett a beugrási szint. Régebben még a Greenlight miatt is, és az alapvető kurátorság miatt azért volt mit megugrani, most már csak némi zsebpénz befizetése az egyetlen "akadály"...
ajánlott olvasnivaló