25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Nyílt világú játék lesz a Bioshock 4?

Egy álláshirdetésből lehet erre következtetni.

Írta: GeryG

Nyílt világú játék lesz a Bioshock 4?

A rajongók 2013 óta várják, hogy az 2K végre bejelentse, a Bioshock 4-en dolgoznak. Erre eddig még nem került sor, a franchise immár nyolc éve nem jelentkezett új játékkal, így lassan már valóban itt lenne az ideje, hogy történjen valami.

És könnyen lehet, hogy erre még egy darabig várnunk kell. A világhálón ugyanis felröppent egy hír, amely a Bioshock 4-gyel kapcsolatos, de nem biztos, hogy örömteli. A játékon elvileg dolgozó Cloud Chambers Studiosnál jelenleg nem kevesebb, mint tizenhét különböző pozíció nyitott, ezekre folyamatosan keresik az új munkatársakat.

Az egyik ilyen pozíció az íróé, amellyel kapcsolatban a feladatok között megjelölték, hogy „segítsen még egyszer újra életet lehelni a Bioshock univerzumba”. Emellett azt is olvashatjuk a leírásban, hogy olyan szakemberek jelentkezésében bíznak, akik képesek karakterközpontú történetet írni egy nyílt világú környezetbe helyezve. És utóbbi kapcsán indultak meg a találgatások, hogy a Bioshock 4, jelenjen meg bármikor is, egy nyílt világú játék lesz. Ez az előző részekre még nem volt igaz, így jelentős változás lenne.

A 2K még 2019-ben jelentette be, hogy több stúdió közösen már dolgozik a Bioshock franchise következő fejezetén, de ez a munka még néhány évig biztosan el fog tartani. És akkor még nem számoltak a koronavírus okozta gondokkal, így nem kizárt, hogy ez a néhány év egy picit el fog húzódni…

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!