Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

Mennyibe is került a CD Projektnek a Cyberpunk 2077 árának visszafizetése?

Sok helyen 2,23 millió dollárról lehetett olvasni, ám ez csak a töredéke a valós összegnek.

2021.04.23. 13:11 | GeryG | kategória: Játék

A Cyberpunk 2077 jött, látott és… nos, mindenki döntse el maga, hogy mit gondol róla. Azt viszont nehéz lenne elvitatni, hogy legalább annyi volt a mélységesen csalódott játékos mint az elégedett. Főleg annak függvényében, hogy ki mennyire tudott túllendülni a technikai problémákon és élvezni a játékot. Kivéve, ha az előző konzolgenerációra vette meg, mert ott nehéz volt bármit is élvezni rajta…

Cikkajánló
Cyberpunk 2077 teszt – Az év játéka/bukása?/!
Emeljük piedesztálra vagy küldjük a pokolba a CD Projekt RED-et?
» Olvasd el!

A CD Projekt RED a minap közzétette a részletes 2020-as pénzügyi jelentését (valamint egy ezt illusztráló prezentációt), amelyben több érdekes adat is szerepel. A lengyel stúdió mindent egybevetve nagyon is erős évet zárt. Csak a Cyberpunk 2077-ből 13,7 millió darabot értékesítettek, amelynek jelentős részét PC-n és Stadián adták el (56%). PlayStation konzolokon ment el 28%, míg Xbox konzolokon 17%. (Igen, ez összesen 101% - valahol rosszul kerekítettek a CDPR-nél...) A cég összességében 563 millió dollár bevételt könyvelhetett el, amelyből minden kiadást és költséget levonva végül 303 millió dollár nyereség jött össze.

Mint ismert, a Cyberpunk 2077 megjelenése után rengeteg elégedetlen vásárló követelte vissza a pénzét, aminek a forgalmazók és viszonteladók nem minden esetben tettek eleget. Ezért a CD Projekt RED elindította a limitált ideig futó Help Me Refund kampányt. Ennek keretein belül igyekeztek segíteni azoknak, akik valamiért nem tudták visszaszerezni a pénzüket. Az akció keretein belül nagyjából 30 000 vásárlónak fizették vissza a játék árát, ami nagyjából 2,23 millió dollárt jelentett.

Cikkajánló
Cyberpunk 2077 – PlayStation 4 Slim másodvélemény
A Sony előző generációs konzolján is kipróbáltuk a játékot.
» Olvasd el!

Ám a most közzétett jelentésből kiderül, hogy ez az összeg a valós költségnek csak elenyésző részét jelenti, mivel ez szigorúan csak az említett kampányhoz köthető visszafizetéseket tartalmazza. Ha minden visszafizetést összegzünk, az összeg 51 millió dollár fölé ugrik, amiből 10 millió dollár körüli összeg a 2020-ban a digitális és hagyományos kereskedőkön keresztüli visszatérítés.

Ennyibe került a stúdiónak, hogy visszaadja az elégedetlen játékosoknak a játék árát. De még ezzel az összeggel együtt sem lehetnek elégedetlenek, mivel a 2020-as pénzügyi évük így is nagyjából négyszer erősebb lett a 2019-esnél… ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló