25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Pár évig még ne számítsunk a Grand Theft Auto VI megjelenésére

Újabb pletykák láttak napvilágot a népszerű széria következő részéről.

Írta: Dino

Nem kis várakozás övezi a Grand Theft Auto széria következő részét, ami nem véletlen: a sorozat hatalmas rajongótáborral rendelkezik, a legutolsó epizód, a GTA V pedig lassan 8 éve, 2013 őszén került a boltokba. És bár idén novemberben megérkezik az aktuális konzolgenerációra is, igen kíváncsian várja mindenki, hogy a Rockstar mikor fedi fel végre a hatodik részt.

A ki tudja mikor megtörténő hivatalos bejelentéshez vezető utat pedig időről időre mindenféle pletykák szegélyezik. Most épp a sokszor bennfentes információkkal rendelkező Tom Henderson állította egy videójában, hogy a GTA VI megjelenésére nem számítgatunk 2024-2025-nél korábban. Az információk hihetősége mellett szól, hogy Henderson korábban elég pontos infókat osztott meg az akkor még be nem jelentett Battlefield 2042-ről is, de a jelenleg a Bloombergnek dolgozó Jason Schreier is megerősítette egy Twitter-posztban, hogy ezek az értesülések megfelelnek az általa hallott információkkal.

A hosszúra nyúló fejlesztési idő hátterében állhat egyrészt az, hogy a GTA V mind a mai napig szép bevételt termel a fejlesztőknek (nem véletlenül adják ki még a PlayStation 5 / Xbox Series X/S verziókat is), így bőven megéri annak bővítgetésére koncentrálniuk, másrészt pedig a céget a dolgozók kizsigerelése miatt ért vádak árnyékában ezúttal jobban odafigyelnek arra, hogy véletlenül se végeláthatatlan túlórázások mellett készüljön el a játék. No és persze a nem múló járvány is jelentős hatással van mostanában az összes fejlesztési projektre, így a GTA VI se kivétel.

A pletykák között hallható még, hogy a hatodik sorszámozott epizód a modernkori Vice Cityben játszódik, a helyszín pedig fokozatosan változik és bővül majd a megjelenést követően - valahogy úgy, ahogy a Fortnite térképe is rendszeres frissítést kap. Ezúttal is több főszereplőre számíthatunk, köztük pedig egy nő is lesz, aki hackerként tevékenykedik.

Kíváncsian várjuk, mikor érkezik meg végre a hivatalos bejelentés a Rockstartól - addig mindenesetre érdemes fenntartással kezelni a fenti információkat. Aztán ki tudja, lehet, hogy a végén kiderül, hogy mindenben igazuk volt a bennfenteseknek...

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!