Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steelrising

Steelrising – újabb akció-szerepjáték a Spiderstől

A játék egy alternatív történelemben játszódik Párizsban a francia forradalom idején.

2021.07.07. 15:30 | GeryG | kategória: Játék

A Spiders stúdió 2008-as alapítása óta kifejezetten az akció-szerepjátékok fejlesztésére szakosodott. Ugyanakkor játékaik általában nem tudtak kitörni a középszerűségből. Of Orcs and Men, Mars: War Logs, Bound by Flame, The Technomancer is az ő nevükhöz fűződik. Legutóbbi játékuk a 2019-ben megjelent GreedFall volt, amely lényegesen jobban sikerült az előzőknél, de messze volt a hibátlantól is.

A stúdió most újabb akció-szerepjáték fejlesztésébe fogott, amely immár nem a Focus Home Interactive, hanem a NACON gondozásában fog megjelenni, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor. Az újdonság a Steelrising címet kapta és mindjárt egy új előzetesben meg is mutatta magát.

A történet Párizsban játszódik a francia forradalom ideje alatt, de egy alternatív, fiktív valóságban. XVI. Lajos király zsarnoki hatalommal vezeti országát, a nép rettegésben tartására pedig robotokból készült sereget használ. Mi Aegist, egy női alakot kapott testőrrobotot fogunk irányítani, akit annak idején arra tervezett ismeretlen alkotója, hogy megóvja Marie-Antoinette életét.

A játékosok célja az lesz, hogy felkutassák Aegis eltűnt alkotóját és megfékezve XVI. Lajos robotseregeit megváltoztassák a történelem alakulását. A fejlesztők ígérete szerint Aegis elég agilis lesz, nem csak az utcákon lehet majd vele közlekedni, de a tetőkön és a házak falán is. A játékbéli Párizsban több ismert helyi nevezetesség is szerepelni fog, de lesznek olyan látványosságok is, amelyek a valóságban már sajnos nem léteznek. Ilyen a Grand Chatelet és a Tour du Temple is.

A harcrendszer dinamikus és folyamatos lesz, Aegis a saját testébe rejtett fegyvereket fogja használni. A városban is számos fegyvert fel lehet majd szedni, illetve időnként olyan holmikat is, amelyek Aegis erejét, állóképességét vagy mozgékonyságát fejlesztik.

A Steelrising egyelőre tehát nem rendelkezik megjelenési dátummal, de idén aligha számíthatunk a premierre. A fejlesztés PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X-re folyik. ■

Steelrising
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Steelrising

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló