Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Új irányt vesz a franchise az Assassin’s Creed Infinityvel?

Új irányt vesz a franchise az Assassin’s Creed Infinityvel?

A következő játék már inkább egy online szolgáltatás lesz több történelmi korszakkal.

2021.07.08. 13:39 | GeryG | kategória: Játék

Az Assassin’s Creed széria története már 2007 óta íródik, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel immár közel másfél évtizede élvezhetjük az orvgyilkosok testvérisége és a templomosok közti évezredes háborút. Vagy épp ezek elődeinek acsarkodását. A Ubisoft mindig is kiemelten kezelte egyik legtermékenyebb aranytojást tojó tyúkocskáját, amelynek legutóbbi epizódja a 2020-as Assassin’s Creed Valhalla volt.

A rajongók természetesen joggal kíváncsiak, hogy merre vezet az út a továbbiakban. Eddig megfordultunk már az ókorban, a reneszánsz idején, kalózkodtunk a karibi világban, de részt vehettünk a francia forradalomban vagy az ipari forradalom feszült éveiben. Melyik lehet a következő korszak, amit a sorozat feldolgoz?

Cikkajánló
Assassin’s Creed: Valhalla teszt – Vikingek közé vitt utunk
A Ubisoft kultikus akciójáték-sorozata új epizóddal bővül.
» Olvasd el!

Nos, a legújabb hírek szerint komoly változásokra készülhetünk. Egy jelentés szerint ugyanis jelenleg Assassin’s Creed Infinity kódnéven fut egy fejlesztés a Ubisoft Montreal és a Ubisoft Quebec stúdióknál. És ahelyett, hogy ismét egy önálló, valamely korszakot feldolgozó játékot kapnánk, inkább egy hosszú távra tervezett online szolgáltatásban gondolkoznak a készítők.

A jelentés szerint ez nagyjából úgy működne, mint a Fortnite vagy a GTA Online. Kapnánk egy keretet, amelyben aztán folyamatosan érkeznének az új tartalmak, ezek pedig új korszakokat nyitnának meg. A francia kiadó a hírek szerint azt ugyan elismerte, hogy valóban Assassin’s Creed Infinity kódnéven fut náluk egy nagy projekt, ám a részleteket már nem.

További érdekesség, hogy a Montreal és Quebec stúdiókat tulajdonképpen összevonták, ám ezt a csapatok nem igazán díjazzák. Arról nem beszélve, hogy több olyan vezető is a pozíciójában maradhatott, akik ellen a cégen belül már voltak vizsgálatok zaklatási ügyben. Emiatt egyre több fejlesztő gondolkozik azon, hogy inkább máshol keres munkát. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló