25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Befutott a Darkest Dungeon II launch trailere

A játék korai változata napokon belül megérkezik az Epic Games Store-ba.

Írta: GeryG

Szép sikert aratott a Red Hook Games 2016-os oldalnézetes dungeon crawler játéka, a Darkest Dungeon. Azon túl, hogy kőkemény kihívás elé állította a játékosokat, a Lovecraftet idéző hangulata és egyedi látványvilága milliókat beszippantott. A stúdió még 2019 elején jelentette be, hogy készül a folytatás, amelynek premierjétől immár csak pár nap választ el minket.

A Darkest Dungeon II sok elemében teljesen megváltozik az elődhöz képest. Míg az első részben egy elátkozott kastély kazamatáit fedezhettük fel, két küldetés között pedig a közeli kis faluban rendeztük be főhadiszállásunkat, addig most egy hosszú utazásra indulunk egy lovaskocsin. A dungeon crawler elemekkel szemben ezúttal a roguelike vonal lesz hangsúlyosabb.

A harcrendszer a régi alapokra épül, de sok fejlesztést és változtatást ígérnek itt is a fejlesztők. Most is nagyon oda kell figyelnünk a csapatunk mentális állapotra is. Hiszen ha túl sok stressz és para éri őket, akkor hajlamosak a csata kellős közepén, a lehető legrosszabb pillanatban összezuhanni és ezzel taccsra tenni az addig jól felépített stratégiánkat. Viszont kellően jó hangulat esetén nem mennek majd egymás agyára a harcosok, még akár baráti viszony is kialakulhat néhányuk közt.

A Darkest Dungeon II első körben early accessben fog megjelenni október 26-án. Ekkor még csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető, de később valószínűleg Steamre is megérkezik majd. A premier előtt még megnézhetitek az ilyenkor szokásos launch trailert.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Darkest Dungeon II

Platform:

Fejlesztő: Red Hook Games

Kiadó: Red Hook Games

Megjelenés:
2023. május 8. PC
2024. július 15. PS4, PS5

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!