Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Itt az ideje a Call of Duty teljes megújulásának

Itt az ideje a Call of Duty teljes megújulásának

Legalábbis ezt a nézetet vallja a franchise egykori kreatív vezetője.

2022.01.01. 17:59 | GeryG | kategória: Játék

2003 óta, vagyis lassan két évtizede nem telt el úgy ősz, hogy ne kaptunk volna új Call of Duty epizódot. Az Activision nagyüzemi FPS-gyártása nyilván rá is nyomta a bélyegét a műfaj egyik meghatározó játékára, amely az évek során hullámvasútra emlékeztető utat járt be minőség terén.

Robert Bowling 2006 és 2012 között erősítette az Infinity Ward csapatát, ahol a franchise kreatív tervezője volt. A fejlesztő most egy Twitter-bejegyzésben fejtette ki véleményét a sorozatról, de még inkább annak jövőjéről. A Modern Warzone csatorna egy bejegyzésére reagált, amelyben arról írtak, hogy a franchise immár romokban hever. Nézhetjük az ingyenes Warzone-t vagy a tavalyi (egyébként rosszul nem sikerült) Call of Duty: Vanguardot, de akár az esport oldalát is a játéknak. A csatorna szerint az egész totál el van szúrva.

Cikkajánló
Call of Duty: Vanguard teszt – Jó játék, gyenge lábakon
Az egyszemélyes rész meglepően jól sikerült, a multi azt tudja, amit mindig, a zombik pedig a spájzban vannak.
» Olvasd el!

Erre reagált Robert Bowling is, aki azt írta, itt az ideje egy teljes újrakezdésnek. Az évek során nem kaptunk mást, csak variációkat egy témára, de mostanra igazi újraélesztésre van szükség. Véleménye szerint az ő idejében még közösségként tekintettek a játékosokra és nem fogyasztókként. Akkoriban azért vonták be őket a fejlesztésbe, hogy a pályákról adjanak visszajelzéseket, nem pedig azért, hogy a piac alakulásáról. Éppen ezért Robert Bowling szerint itt az ideje, hogy a franchise visszatérjen az alapokhoz.

Nehéz lenne vele vitatkozni, ugyanis még nem volt olyan videojátékos franchise, amely ne sínylette volna meg, ha évről évre mindig új epizódot kap. A tömegtermelés egyértelműen az innováció és a kreativitás rovására ment, elég csak a nagy sportjátékokat megnézni, de ide vehetjük az Assassin’s Creed szériát is.

Hogy az Activision mennyire osztja korábbi munkatársa nézeteit, azt nem tudni, de amíg a Call of Duty évről évre ott trónol az eladási toplisták élmezőnyében, addig aligha érzik majd szükségét, hogy bármilyen formában is változtassanak a modellen. Ez pedig nem feltétlenül vetít előre fényes jövőt. ■

hozzászólások (26)

Peace
Peace 2022.01.02. 20:53
Mi csak Warzone-oztunk, de nagyon megutáltuk. Hála az égnek rátaláltunk a Siege-re nyáron és azóta csapatjuk. Csúcs! :-)
stero
stero 2022.01.02. 21:36
BF 1 zseniális viszont ami nekem igazán élvezetes volt és jól ment az a 3. Ott egyből sikeres voltam, jó eredményeket értem el aminek hatására élvezetes volt. BF1 hiába jó gém, nagyon béna vagyok vele, de egyedül azon van még elég szerver, bf 3 elég halott. Sok nagyon jó pályát már csak szerencsével találsz meg ami nagyon nagy kár :\.
jawsika
jawsika 2022.01.02. 21:53
Hát igen, nekem is a 2-ből, de különösen a 3-ból vannak nagyon kedves emlékeim. Imádtam a 3-at, remek mapok voltak rajta, baromi jó volt a fejlődés, maga a fight is. Iszonyat élveztük minden percét.
Dark Archon
Dark Archon 2022.01.02. 22:58
Hát igen, a 4. Időnként még játszom vele. Az utána következőkkel nem is játszottam, mert nem érdekelnek a világháborúk meg az őskori fegyverekkel való lövöldözés. Anno sokat BF2142-ztem, ezért figyelemmel kísértem a 2042-t, de elég felemás dolgokat olvasni róla, meg aztán már nincs sem időm, sem idegrendszerem egy online multira.

A 3-at is sokat toltam, de a nagy kedvenc mindig is a BC2 / Vietnam marad.
LordMatteo
LordMatteo 2022.01.03. 18:18
+1, a BF1 nagyon jól sikerült játék volt, szerintem jobb, mint a 3, pedig azzal többet játszottam lényegesen, és akkor még elég aktívan, klánban ment a játék. Nagyon hangulatos tényleg, az időjárás és az asszimetrikus mapok nagyon élvezetessé tették, a fegyverek pedig - értem én a sok önjelölt történészt, hogy azokafegyvereknemúgyvannak - kellemes egyensúlyt jelentettek a korhűség és a játszhatóság mérlegén.

A BF2-nél jobbat már nem fog alkotni senki szerintem :D, teljesen ugyanazt a grafikát és játékmenetet, mechanikát ha normális hitboxra ráhúznák a ranked systemmel, rohannék megvenni, teljes AAA-s áron.
ajánlott olvasnivaló