Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guild Wars 2

Guild Wars 2: End of Dragons próbakör

Sárkányvadászat teknősháton.

2022.02.28. 18:00 | HFEFE88 | kategória: Játék

Nagyot hazudnék, ha azt állítanám, hogy teljesen elfogulatlanul tudok véleményt alkotni a Guild Wars 2 eddigi kiegészítőiről, meg úgy a játékról általában. Igaz, amikor elkezdtem anno játszani vele, nagyon nehéz volt az átállás a World of Warcraftról, mivel ennek a két játéknak azon kívül, hogy mindkettő MMORPG, más közük nem nagyon van egymáshoz, sem fejlődési rendszer, sem pedig játékmechanikai szempontból.

Guild Wars 2: End of Dragons próbakör

Egy szó, mint száz, vártam már az új kiegészítő, az End of Dragons megjelenését, amelyben tovább folytatódik az eddig is szövevényes történet, és mint mindig, kapunk a fejlesztőktől egy jó adag újdonságot is. Az elmúlt napokban már a megjelenés előtt volt szerencsém bepillantani a játékba, így az alaposabb teszt előtt most röviden összefoglalom, mi is vár ránk a mai megjelenést követően.

Nyilván látvány szintjén óriási áttextúrázásra most sem kell számítani, marad továbbra is minden a megszokott grafikai mederben. Nem tudom, ez kinek mennyire negatívum, részemről én mindig is meg voltam elégedve a Guild Wars 2 mára már korosodó grafikájával, mert valahogy passzolt a játékhoz, és nem rontotta az élményt az elmúlt expanziók alatt sem. Meg valljuk be őszintén, mi, akik játszunk vele már egy ideje, nem a látvány miatt tesszük elsősorban. Mindazonáltal a játék továbbra sem fest rosszul. Sőt, elmondható, hogy az új kontinens vibráló színvilágával talán még sikerült dobni a dolgon e téren is.

Guild Wars 2: End of Dragons próbakör

Mert igen, kapunk egy új kontinenst, ami igazából nem új, de a történet szerint már jó ideje elszakadt a világ többi részétől, és éli a maga kis ködbe zárt életét. Amolyan Mists of Pandaria vibe. Miért is mondom ezt? Nos, egyszerű: mivel az új terület jellegében, kultúrájában nagyon ázsiai beütésű, és mi más lehetne egy játékban kontrasztosabb és nagyobb újítás, minthogy bedobjuk a jó öreg keleti feeling ütőkártyát? Ez persze nem panasz, félre ne értse senki, lelkes távol-kelet fan vagyok jómagam is. Mindenesetre érdekes, hogy egy idő után minden játékban ez jelenti az üde új színfoltot.

De kapunk még emellé egy rakás további új és érdekes dolgot is. Többek között egy új sárkányt, akit el kell tenni láb alól, valamint egy rakás cselszövést, ármányt és intrikát a történetben. Továbbá új elit specializációkat, horgászatot, ami nem is értem, eddig miért nem volt, jáde botok építésének lehetőségét, teknőstankot, új strike missionöket stb..

Összegezve: az új környezet az eddig látottak alapján pofásan fest, és minden bizonnyal érdemes lesz benne elmerülni komolyabban. Az első pár, frissiben eltöltött óra igencsak pozitív élményeket hagyott bennem maga után, így méltán mondhatom, hogy nagyon várom a teljes képet. Amit már bárki kipróbálhat, a Guild Wars 2: End of Dragons kiegészítő ugyanis mostantól érhető el. Indulhat a sárkányvadászat! (Én pedig további hosszú tesztórák után visszatérek még egy rendes ismertetővel is.) ■

Guild Wars 2: End of Dragons próbakörGuild Wars 2: End of Dragons próbakörGuild Wars 2: End of Dragons próbakörGuild Wars 2: End of Dragons próbakörGuild Wars 2: End of Dragons próbakörGuild Wars 2: End of Dragons próbakör

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Guild Wars 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Guild Wars 2

hozzászólások (1)

Astrisal
Astrisal 2022.03.18. 10:14
Nagyon izgalmasnak tűnik az új kiegészítő is! Végre pecázni is lehet?! (Az Arenanet semmit nem kapkod el... :D) "Erre befizetek!" Várom a bővebb élménybeszámolót! :)
ajánlott olvasnivaló