25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Mit tud a The Quarry mozi módja?

Úgy is végig lehet majd játszani a horror kalandjátékot, hogy egyetlen gombot sem nyomunk meg?

Írta: GeryG

A Supermassive Games idén nyáron visszatér a gyökerekhez, bár igazán távol sosem került tőlük. A stúdió amellett, hogy továbbra is dolgozik a The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me játékon, egy másik projekt is készül náluk. Ez a The Quarry, amivel hasonló élményt szeretnének nyújtani, mint első sikerjátékukkal, az Until Dawnnal.

A The Quarry egy nyári tábor utolsó éjszakáját fogja feldolgozni, amikor a táborban dolgozó diákok még egy utolsót bulizhatnak felnőtt felügyelet nélkül, mielőtt másnap haza indulnának. Ám, aki látott már Péntek 13 epizódot, az tudja, hogy mindig ezek az utolsó esti bulik szoktak csúfos vérfürdőbe torkollni. A The Quarry esetében is számíthatunk rá, hogy a csapat tini élete leghajmeresztőbb éjszakája elé néz, mi pedig aktívan közreműködünk majd ebben.

A stúdió mindig is szeretett a videojátékok és az interaktív mozik közti határon mozogni, amire azért az Until Dawn sokkal inkább példa volt, mint a The Dark Pictures Anthology epizódjai. Ehhez szeretnének visszatérni a The Quarryvel is. Éppen ezért kapunk egy movie névre keresztelt „játékmódot” is. Ez tulajdonképpen nem is klasszikus értelemben vett játékmód lesz, sokkal inkább egy lehetőség, hogy mozizzunk egy picit.

A játékosok mindenféle interakció és gombnyomkodás nélkül végignézhetik a játék teljes sztoriját, mint egy mozifilmet. Hogy azért ennél egy picit több legyen az izgalom, az indítás előtt néhány paramétert meg lehet határozni. Azon túl, hogy megadhatjuk, hányan éljék túl és hányan haljanak meg a kaland során, arra is lesz befolyásunk, hogy a sztori kilenc szereplője miként viselkedjen az egyes szituációkban. Ezt akár véletlenszerűre is állíthatjuk, hogy még izgalmasabb legyen végignézni a kalandot.

A The Quarry a tervek szerint június 10-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

The Quarry

Platform:

Fejlesztő: Supermassive Games

Kiadó: 2K Games

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2022. június 10.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!