Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

A Take Two kihátrált a People Can Fly játéka mögül

A Take Two kihátrált a People Can Fly játéka mögül

A lengyel stúdió két éve dolgozik egy vadonatúj projekten, amit eddig a kiadó támogatott.

2022.09.27. 20:00 | GeryG | kategória: Játékhírek

A lengyel székhelyű People Can Fly eddig olyan játékokat tett le az asztalra, mint az eredeti Painkiller, a Bulletstorm vagy legutóbb az Outriders. A stúdió a hírek szerint jelenleg legalább hét futó projekten dolgozik, amelyek között két VR-játék is szerepel. E projektek közül többet is saját maguk finanszíroznak, de például a Project Gemini fejlesztését a Square Enix támogatja. A Project Daggerét pedig a Take Two. Vagyis utóbbi már csak támogatta.

A legújabb hírek szerint ugyanis a kiadó levélben tájékoztatta a stúdiót, hogy a továbbiakban nem kívánják támogatni a fejlesztést. Az elválás részleteit még nem dolgozták ki, így mindössze annyit tudni, hogy az egyelőre cím nélküli játék jogai teljes egészében a People Can Fly birtokában maradnak.

A Project Dagger egy akció-kalandjátékot takar, amelynek fejlesztése 2020-ban indult el a Take Two közreműködésével. A játék jelenleg még mindig az előkészületi szakaszban van, ezért is nehezebb megjósolni, hogy a szétválással mi lehet a sorsa.

Mindenesetre a stúdió vezetője, Sebastian Wojciechowski a hivatalos közleményben azt írta, hogy terveik szerint maguk finanszírozzák tovább a munkát és a Project Dagger egyszer majd a saját kiadói részlegükön keresztül jelenhet meg. Tisztában vannak vele, hogy ez több áldozatot követel tőlük, de fel vannak erre készülve, hiszen a kiadói munka is a stratégiájuk része. Ugyanakkor azt sem zárják ki, hogy a jövőben egy másik kiadóval szerződjenek le, ha megfelelő üzleti lehetőség adódik. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló