Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

A Ubisoft visszatér a Steamre

A Ubisoft visszatér a Steamre

A francia kiadó három éve egyetlen új játékát sem tette elérhetővé a Steamen, ez fog változni.

2022.11.22. 19:21 | GeryG | kategória: Játékhírek

2019-ben jelentette be a Ubisoft, hogy a jövőben a PC-re újonnan megjelenő játékai nem lesznek elérhetők a Steam kínálatában. A korábbiak igen és ez így is maradt, a mai napig meg lehet őket vásárolni az online platformon. A francia kiadó akkor azzal indokolta a döntését, hogy a Valve által felvázolt üzleti modell nem egyezett azzal a nézettel, amit ők képviselnek.

Úgy tűnik, hogy a kiadó hozzáállása mostanra finomodott, sőt, kis túlzással 180 fokos fordulatot vett. Mára ugyanis kiderült, hogy a Ubisoft visszatér a Steamre, pontosabban három 2019 után megjelent játéka kerül be a Steam kínálatába. A sort az Assassin's Creed Valhalla nyitja majd december 6-án, majd valamikor egy későbbi, egyelőre nem pontosított dátumon az Anno 1800, majd a Roller Champions fogja követni.

Az utolsó Ubisoft-játék, amely 2019-ben megjelent a Steamen is, a Trials Rising volt, ezt követően már csak a saját platformján, a Ubisoft Connecten és az Epic Games Store-ban lehetett elérni az új játékaikat.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a most megerősített három játék után mikor és mi követheti majd őket, illetve egyáltalán fogja-e követni újabb játék őket a Steamre. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló