25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Gran Turismo 7 PC-re?

A szimulátor lehet a következő tradicionális PlayStation-játék, amely PC-re látogat.

Írta: GeryG

Sok-sok éven keresztül megvoltak azok a címek, amelyeknél minden játékos álmából felverve is tudta, hogy mely platform exkluzívjai. PlayStationön tipikusan ilyen volt mindig is a God of War, az Uncharted vagy épp a Gran Turismo. Hogy állunk most? E háromból kettő már megjelent PC-re. És nem kizárt, hogy a harmadik is ellátogat rá a jövőben.

A Gran Turismo 7 életében elég fontos volt a mögöttünk hagyott hétvége. Nem elég, hogy most tartották a Gran Turismo World Finalst, a sorozat legelső része 1997 decemberében, vagyis szinte napra pontosan 25 évvel ezelőtt jelent meg PlayStationre.

A játék atyja, Kazunori Yamauchi is természetesen tiszteletét tette az eseményen, ahol interjút is adott a GTPlanet magazinnak. Ők pedig neki is szegezték a kérdést: ha a Sony az utóbbi években több korábbi exkluzív játékát is piacra dobta PC-n, vajon a Polyphony Digital is gondolkozik-e hasonló lépésen.

Cikkajánló
Gran Turismo 7 teszt – 25 éve a pályán

Gran Turismo 7 teszt – 25 éve a pályán

Generációk, ha találkoznak...

A fejlesztőlegenda pedig meglepően nyitott volt e kérdés tekintetében: "Igen, szerintem igen." – ezt kifejtve elmondta, hogy a Gran Turismo egy nagyon gondosan elkészített alkotás és csak nagyon kevés olyan platform van, amely képes lehet natív 4K-s felbontáson stabil 60 fps-t produkálni. Éppen ezért elég bonyolult a dolog, de vizsgálják a lehetőségét, hogy PC-re is elkészüljön a játék.

Egyelőre tehát semmi hivatalos bejelentés nem történt, viszont a sorozat atyja, Kazunori Yamauchi pozitív hozzáállása mindenképpen bizakodásra adhat okot a rajongók körében.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!