25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Trailerben datálódott a Lords of the Fallen

Nem csak dátumot kapott, de a játékmenetét is újra megmutatta a régóta várt játék.

Írta: GeryG

2014-ben jelent meg a Deck13 fantasy szerepjátéka, a Lords of the Fallen, amelynek nem sikerült megváltania a világot. A CI Games kiadó viszont elég fantáziát látott benne, hogy 2015-ben zöld utat adjon egy akkor még folytatásnak szánt új projektnek, ám már akkor sem az eredeti fejlesztőgárdával. Az új Lords of the Fallent akkor még 2017-re datálták, de aztán egyre rosszabbra fordultak a dolgok.

Egyfelől a CI Games jelentősen csökkentette a játékon akkor dolgozó csapat létszámát és költségvetését is, majd nem sokkal később a Defiant Studiost bízta meg a projekt vezetésével. Ám ez a szerződés mindössze egy évig tartott, majd a kiadó felbontotta, mert bár a stúdió az alapoktól kezdett bele egy új játék fejlesztésébe, nem voltak megelégedve a munkájukkal.

Végül 2020-ban a Hexworks stúdió kapta meg a lehetőséget, hogy kihozzanak valamit az évek óta gyötrődő játékbólból. És most már úgy néz ki, hogy nekik sikerül is, ám már régóta nem egy folytatás, hanem egy teljes reboot formálódik a kezeik közt.

Ez mutatta meg magát a minap egy vadonatúj játékmenet-bemutatóban. Az új Lords of the Fallen (amely eredetileg volt már The Lords of the Fallen, sőt Lords of the Fallen: The Dark Crusade is) már az Unreal Engine 5-re épül, ami a trailer tanúsága szerint most is rendben teszi majd a dolgát. A játékmenet pedig a Souls-játékok babérjaira kíván törni: kőkemény csaták várnak helyenként egészen groteszk teremtményekkel szemben, ahol a tökéletes időzítés és a megfelelő támadási minta kiismerése kulcsfontosságú lesz.

A Lords of the Fallen a trailer végén végre pontos megjelenési dátumot is kapott. Eszerint PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series S/X-re is október 13-án fog megjelenni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!