25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Idén már nem jelenik meg a Life by You

A The Sims új kihívója lassabban halad a céljai felé, jó fél éves késéssel számolhatunk.

Írta: GeryG 2 hozzászólás

A The Sims nem csak egy videojáték, de egy jelenség, amelyet a világ minden pontján ismernek. Tény, hogy az EA és a Maxis történelmet írt vele, de az is tény, hogy sok más játékhoz hasonlóan ennek sem tett jót az évtizedeken át tartó egyeduralom. A XXI. században eddig négy epizódot kapott, plusz epizódonként ezernyi DLC-t és kiegészítőt. Aki minden tartalomra vágyik, annak nagyon súlyos pénzeket kell kicsengetnie érte. Ez is az egyik legnagyobb kritika az egész franchise-zal szemben.

Időnként akadt egy-két kihívószerűség, de igazán komoly veszélyt soha egyik sem jelentett a simek hegemóniájára. A Paradox Interactive idén márciusban jelentette be, hogy a 2019-ben alapított Tectonic stúdiójában új versenyző formálódik, mint debütáló játék. Ez a Life by You, amelynek elkészítését az a Rod Humble vezeti, aki korábban a The Simsen és a Second Life-on is dolgozott, tehát van némi rutinja az életszimulátorokkal.

A bejelentéskor még úgy számoltak, hogy a Life by You korai változata idén szeptember közepe felé jelenhet meg. Csakhogy mostanra kiderült, hogy a projekt nem egészen úgy áll, ahogy a készítők tervezték. Jelentős a késés, ami most jelentős halasztást eredményez: 2023. szeptember 12. helyett csak 2024. március 5-én debütálhat az early access változat. Ez fél éves késést jelent, ami nem kevés. És ekkor is csak a játék korai változata érkezhet meg. A hivatalos álláspont szerint az így nyert extra időben a fejlesztők a grafikán és a kezelőfelületen fognak elsősorban javítani, de dolgozni fognak a mod-támogatáson is, ami fontos része lesz a játéknak.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Life By You

Platform:

Fejlesztő: Paradox Tectonic

Kiadó: Paradox Interactive

Megjelenés: 2024. június 4. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Baracklekvár
Baracklekvár [1718]
A Sims5 sem az lesz grafikailag, mint vártam; korántsem. Pont grafikával lehetne megverni az eljövendő üdvöskét. Ehelyett ez a Sims-klón is épp annyira felejthető látványvilágú, mint a kiadott Sims5 képek.
Úgy látszik, mégiscsak csupán ennyit tud a - Sims-szerű emberszimulátor - technológia ma?
aethel
aethel [12]
Ez sajnos még mindig nagyon gázosan fest. Mintha egy 2008-as hobbi projekt lenne.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)