25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Visszatért a Quake II

Megújult grafikával és más újdonságokkal tért vissza minden idők egyik leghíresebb játéka.

Írta: GeryG

A Quake széria egykoron simán a legjobb FPS-ek közé tartozott, amelynek címét éppúgy mindenki ismerte, mint a DOOM-ot vagy manapság a Call of Dutyt. Az egész franchise talán legnagyobb csúcsának az eredetileg 1997-ben megjelent Quake II számított. Ennek már bizony jó huszonhat éve, de most újra mindenki Quake-lázban éghet. A Bethesda és a Nightdive Studios jóvoltából ugyanis megérkezett a játék felújított, kibővített kiadása.

Az új verziót már akár 4K-s felbontáson is futtathatjuk, van szélesvásznú támogatás is. Az összes modellt felújították, az ellenséges egységek részletesebb animációkat kaptak, de az MI is jelentős ráncfelvarráson esett át. Ugyanez igaz az átvezető videókra, a megvilágításra és más vizuális effektekre is.

Ami a tartalmat illeti, a csomag része az eredeti alapjáték, de megkapjuk hozzá a két küldetéscsomagot, a The Reckoningot és a Ground Zerót is. A fentieken túl a Machine Games közreműködésének hála 28 vadonatúj pálya és új multiplayer pálya is várja a rajongókat. Kapunk négyfős online és helyi kooperatív módot is.

A Quake II felújított kiadása mostantól PC mellett PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra, valamint Nintendo Switchre is elérhető. A platformok között crossplay-támogatás is van. Akinek már korábban megvolt a Steam-könyvtárában a Quake II, annak az új kiadás ingyenes frissítés formájában válik elérhetővé.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Quake II

Platform:

Fejlesztő: id Software

Kiadó: Activision

Forgalmazó:

Megjelenés:
1997. PC
2023. augusztus 10. PS4, PS5, X1, XSX, Switch

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!