25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Két izgalmas gamer monitor az AOC-tól

Az GAMING CQ27G2S/BK görbeségével, a 16G3 viszont hordozhatóságával lehet vonzó.

Írta: GeryG

Két izgalmas gamer monitor az AOC-tól

Az AOC fokozatosan egyre fontosabb és meghatározóbb szereplővé válik a monitorok piacán. A játékosokat most két újdonsággal is kényeztetik, egy hagyományos és egy különlegesebb monitorral. Előbbi a GAMING CQ27G2S/BK, utóbbi pedig a 16G3 kódnevet kapta.

A CQ27G2S/BK nevéből már sejthető, hogy 27 hüvelykes képátlóval rendelkezik, vagyis átlagos méretű. A VA panel felbontása 2560*1440 pixel, amit akár 165 Hz-en is képes frissíteni. Természetesen kapunk Adaptive-Sync támogatást is. Ehhez 4 ms-os GtG válaszidő, illetve 1 ms-os MPRT (Moving Pictures Response Time) társul. Nem hiányzik a HDR10-plecsni sem, a kontrasztarány pedig 3000:1.

Két izgalmas gamer monitor az AOC-tól

Ami különlegesebbé teheti sok más gamer monitornál, az az 1500R értékű hajlítás. A modell ergonomikus lábazattal van ellátva, amely magasság-, dőlés- és forgatási állíthatóságot kínál, így a felhasználók a maximális kényelem érdekében testre szabhatják beállításaikat. A késő esti órákig tartó játékmenetek során a monitor Flicker-Free technológiája és a Low Blue Light módja hozzájárul a szem terhelésének csökkentéséhez. Az AOC GAMING CQ27G2S/BK modell 2023 szeptember végétől lesz elérhető 249 eurós ajánlott fogyasztói áron.

A másik újdonság a 16G3, amely már ránézésre is különleges. Ez ugyanis egy hordozható monitor, amely kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy bármikor, bárhol tökéletes gamer monitor álljon rendelkezésünkre. Az IPS-panel 1920*1080 pixeles felbontást kínál, ezt 144 Hz-en képes frissíteni. A válaszidő 4ms-os, a kontrasztarány 1000:1, a fényerő pedig 250 cd/m2 lehet. Az Adaptive-Sync technológia kiküszöböli a szakadozást, míg az alacsony input lag tagadhatatlan versenyelőnyt biztosít olyan helyzetekben, ahol az ezredmásodpercek és a gyors reakciók jelentik a különbséget a győzelem vagy a vereség között.

Két izgalmas gamer monitor az AOC-tól

A fekete és a piros hangsúlyokat zökkenőmentesen ötvöző 16G3 kifinomult és bátran merész stílust sugároz. Karcsú, 11,5 mm-es profilja és pehelykönnyű, kevesebb mint 1,1 kg súlya az esztétikum és a praktikum jegyében született. Mivel mérete megegyezik a 15,6 hüvelykes képernyővel rendelkező laptopokéval, a monitor a legtöbb laptoptáskában elfér.

Míg a microHDMI bemenet a múlt és a jelenlegi generációs konzolokat (például PS4, PS5 vagy Xbox One, Xbox Series S vagy X) és a régebbi laptopokat fogadja, az egyik USB-C bemenet támogatja a DisplayPort Alt módot és a tápegységet, lehetővé téve a laptopokhoz és (bizonyos) okostelefonokhoz történő zökkenőmentes csatlakozást. A 16G3 második USB-C portja lehetővé teszi az egyenáramú tápellátás bemenetet, ésszerűsítve ezáltal a kábelkezelést. Az AOC GAMING 16G3 modell 2023 szeptember közepétől megvásárolható 309 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Két izgalmas gamer monitor az AOC-tól
  • Két izgalmas gamer monitor az AOC-tól
  • Két izgalmas gamer monitor az AOC-tól
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!