25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Így zajlik a ház festése (x)

Írta: hirdetés (x)

Ha azt a kérdést szegeznék neked, hogy mi az, amivel erőteljesen személyre szabhatod az otthonod megjelenését, s egyben emeli is annak értékét, mit válaszolnál? Persze, hogy a festésre gondolnak nagyon sokan, s nem is véletlenül. A felsoroltak mellett még a burkolatok élettartamát is megnövelheted például a ház külső falainak a kifestésével, nem is beszélve a termeszek és a rovarok elleni védelemről, de még a nedvesség és a penész okozta károk kiküszöböléséről.

Mitől függ a kiadás mértéke?

Ha a házad külső falainak festését tervezed, akkor nézz körül a JOSZERSZAM.com festést segítő termékei között. Itt minden olyan szükséges kelléket és szerszámot beszerezhetsz, amellyel ha nem is gyerekjáték, de sokkal élvezetesebb és könnyebb lesz a munka.

Természetesen mindenki szeretné tudni előre, hogy mennyi kiadással jár a ház külső falainak lefestése. Ez természetesen az adottságoktól függ minden esetben. Az összeg lehet 300 ezer forint, de meghaladhatja a 3 milliót is. Általában a négyzetméterenkénti árat tanácsos megadni, ami jelenleg 1500 és 15 ezer forintra rúghat.

Így zajlik a ház festése (x)

Nagyon sokat számít magának az ingatlannak a mérete. Teljesen egyértelmű, hogy egy egyszintes kisebb otthonra kevesebbet kell áldozni, mint mondjuk egy háromemeletes, óriási alapterületű házra. Ráadásul minél magasabb egy épület, annál több speciális eszközre is szükség lehet, mint állványzat, teleszkópos létra és hasonlók.

Csak nagyon jó minőségű anyagokat és eszközöket használj

Mint minden munka, a festés is megfelelő tervezést és előkészítést kíván. Ezzel elkerülheted a váratlan kiadásokat és nagyon sok pénzt megtakaríthatsz. A jó minőségű festék lehet, hogy alapból drágábbnak tűnhet, de ezek általában magasabb szilárd anyagot és kevesebb oldószert tartalmaznak. Éppen emiatt is lényegesen jobb fedőképességgel büszkélkedhetnek, és ezáltal nem kell több rétegben felvinni a felületre.

Természetesen mindig az otthonod külső burkolatának anyaga alapján válaszd ki a megfelelő festéket. A szükséges mennyiség meghatározásához a festendő felületek négyzetméterösszege az irányadó. Ezt kell elosztanod egy vödör festék fedőképességével. Elérhetsz már az interneten is kalkulátorokat, amelyek nagyban megkönnyítik a számolást.

Tartsd karban folyamatosan

A nyár vagy az ősz elejét tartják ideálisnak a házfestés elvégzésére, hiszen a nedvesség semmilyen formája nem kedvező e munkák kivitelezése közben. Úgy 10-20 évente ajánlott a külső falak festésének megújítása, a faburkolatoké pedig 3-7 évente. Minden az előző festés minőségén és a meglévő burkolat anyagán múlik, de persze közrejátszanak az éghajlati adottságok is. Ha az előkészületeket magad csinálod, s pár festési és egyéb munkát is te végzel el, igazán jelentős összeget is megtakaríthatsz.

A JOSZERSZAM.com kiváló festőeszközeivel igazán hatékonyan, gyorsan, biztonságosan és jó minőségben lehet elvégezni az otthonod külső falfelületeinek megújítását.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!