25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Évek munkáját kukázta a People Can Fly

A stúdió törölte a Project Daggert, egy kooperatív FPS fejlesztését.

Írta: GeryG

Évek munkáját kukázta a People Can Fly

A lengyel People Can Fly azon stúdiók közé tartozik, amely nem a szimulátordömping során született, hanem bizony évtizedekkel korábban. A stúdióhoz ráadásul kimondottan érdekes játékok fűződnek, mégis sokan nem is ismerik a nevüket. Pedig ők készítették a Painkillert, a Bulletstormot, a Gears of War: Judgmentet és az Outriderst is.

A stúdiónál (vagyis inkább stúdióknál, hiszen van irodájuk Varsó és más lengyel városok mellett New Yorkban, Chicagóban és Montrealban is), az elmúlt években több projekten is dolgozott. Ezek a Maverick, a Gemini, a Victoria, a Bifrost, a Red és a Dagger nevet viselték. A legújabb hírek szerint az elmúlt hetekben e projektek száma legalább eggyel csökkent.

Ugyanis még valamikor április elején a stúdió leállította a Project Dagger fejlesztését és törölték az egész projektet. A hivatalosan be sem jelentett játék állítólag egy kooperatív FPS lett volna, ám az egész projekt átvizsgálásakor a döntéshozók arra jutottak, hogy a játékban nem rejlik elegendő potenciál a sikerhez.

Arról nincs hír, hogy a projekt leállítása veszélyezteti-e bármely fejlesztő állását.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!