Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Cruise, a japánszakos

2004.02.12. 19:23 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Tom Cruise nem sajnálja az idejét. Emlékezetes, hogy a Tágra zárt szemek című Kubrick-film forgatása kedvéért a sztár két évre visszavonult minden más munkától. Legújabb filmje – a nemzetközi forgalmazásban jó néhány bevételi rekordot megdöntő – Az utolsó szamuráj (The Last Samurai, hazai bemutató: február 26.) szintén két teljes évébe került.
A különbség csupán az, hogy a színész ezúttal nem csupán a szellemi felkészülésre koncentrált. Igaz, alaposan tanulmányozta az amerikai polgárháború történetét, japán órákat vett és egy japán történelem kurzust is elvégzett, de miután először találkozott filmbéli partnereivel, Hiroyuki Sanda-val és Ken Watanabe-vel, a japán kardvívás művészetét is el akarta sajátítani: hiszen a történet szerint, az egykori amerikai katona fokozatosan elsajátítja a szamurájok harcmodorát. Így aztán Cruise több mint egy even át minden reggelét a hagyományos szamuráj kard-gyakorlatokkal kezdte: a forgatás során már jó néhány japán színészkollégáját is ő látta el tanácsokkal, arról, hogy hogyan forgassák a kardjukat, és bizonyos helyzetekben mit követel az ősi japán katonai becsületkódex, a busido. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.