Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A legnagyobb kínai film

2004.03.19. 23:45 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Minden idők legnagyobb költségvetésű kínai filmje végre eljut a magyar mozikba is. A Hős (Hero, hazai bemutató: május 6.) nem akármilyen léptékű alkotás: nemzetközi stáb és ázsia legnevesebb színészei fogtak össze, hogy filmre vigyék a 2000 évvel ezelőtt játszódó történetet, mely három legyőzhetetlen harcosról, valamint legyőzőjükről szól.
A teljes igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy „ázsia legnevesebb színészei” szinte mind Amerikából érkeztek a forgatásra. A ma már filmenként 10 millió dollárt kereső Jet Li ingyen vállalta a munkát, döntésében talán az is befolyásolta, hogy paratnere Donnie Yen lett, akit a hazai közönség a Penge-filmekből, a Highlander-ből és a Londoni csapás-ból ismerhet, ám igazán a legendás harcművészeti film, a Volt egyszer egy Kína főszerepével vált ismertté: ennek központi akciójelenetében Jet Li-vel mérte össze a tudását.
A rendező a Cannes-ban, Berlinben és még számos nemzetközi fesztiválon díjazott Ji-mu Zang (angolosan: Yimou Zhang) a legfontosabb közreműködők közül talán az egyetlen Kínában dolgozó kínai: neki viszont a filmjei voltak betiltva Kínában egészen a 90-es évek elejéig. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló