Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Woody Allen és a női nevek

2004.09.23. 21:02 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A San Sebastian-i Filmfesztivál összegyűlt vendégei hosszan, állva tapsoltak egy alacsony, ráncos, csendes, szemüveges férfinak. Woody Allen, akinek Melinda és Melinda (Melinda and Melinda) című filmjét vetítették, életműdíjat kapott a rangos fesztivál zsűrijétől. A díjat Pedro Almodovar adta át.
A legendás rendező köszönőbeszédében legfképpen szerénykedett:
– Nem érdemlek díjakat, nem vagyok híres orvos vagy tudós – mondta. – De persze az álmatlanságot talán gyógyítják a filmjeim, ezért fogadom el az elismerést.
A Melinda és Melinda egy történet két változata: két vitatkozó drámaíró előadásában ugyanaz az alapsztori elevenedik meg egyszer komikus, egyszer tragikus formában.
– Azért hívják a főszereplőt Melindának, mert ezt a nevet könnyű leírni. És én még írógépen dolgozom – vallotta be a 68 éves New York-i filmes. – Tulajdonképpen minden hősömet ezen az alapon neveztem el. Annie Hall is így kapta a nevét.
Woody Allen-en kívül Annette Bening is életműdíjat kapott a fesztiválon. Ő Szabó István új filmjével, a Csodálatos Júliá-val (Being Julia, hazai bemutató: november 11.) szerepelt. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló