Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Krimi helyett kelekótya

2004.11.05. 19:45 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Még az is megunja néha a szakmáját, aki nagyon sikeres benne. John Grisham-nél valószínűleg nincs sikeresebb krimiíró. 1988 óta, amikor a Ha ölni kell megjelent, 15 krimit írt, melyekből a világ számos nyelvén eddig összesen 60 millió példányt vettek meg, és hetet közülük meg is filmesítettek: többek között A cég, A Pelikán-ügyirat és Az ügyfél is az ő írása alapján, az ő közreműködésével készült.
Bár Grisham továbbra is elsősorban krimiket ír, a főszerepben jogászokkal, tizenhatévnyi ijesztgetés és feszültségkeltés után elhatározta, kipróbálja magát más műfajban is: így született meg a Kelekótya karácsony, amely azt bizonyítja, az író egy-két tehetségét eddig titkolta: például azt, hogy kiváló humora van. Az viszont – Grisham eddigi pályáját ismerve – már egyáltalán nem meglepő, hogy ebből a regényből is film készült (Skipping Christmas, hazai bemutató: december 2.). A Kelekótya karácsony-ban egyetlen ügyvéd sem szerepel, se élve, se holtan.
– Tényleg furcsa volt ilyen regény írnom – vallotta be utólag a szerző –, és még furcsább volt a filmváltozat első tesztvetítését végigülni. Eddig mindig azért kellett drukkolnom, hogy néma csönd legyen a nézőtéren, hiszen az a növekvő feszültség jele. Most pedig minden csöndben eltelt másodperctől kétségbeestem: szerencsére a közönség hamar felvette a ritmust, és szétröhögték a filmet. Olyankor már csak az zavart, hogy ilyen zajban egy csomó jó mondatomat nem hallja senki sem. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.