Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Csodálatos Júlia – európai premier Magyarországon

2004.11.13. 12:16 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Remegtek a tányérok csütörtök délben egy elegáns pesti étterem pincéreinek a kezében. Az asztalnál, ahol felszolgáltak, egy Oscar-díjas és két Oscarra jelölt művész ebédelt: megérkeztek a Csodálatos Júlia (Being Julia, hazai bemutató: november 18.) európai premierjén részt vevő sztárok. Ugyan Jeremy Irons egy az utolsó pillanatban átütemezett forgatás miatt végül kénytelen volt lemondani az útját (pedig vele még egy Oscar-tulajdonos érkezett volna), de Annette Bening, Szabó István, Koltai Lajos, valamint a számos világhírű filmért felelő producer, Robert Lantos, és a film többi főszereplője: Lucy Punch, Tom Sturridge és Shaun Evans egy asztalnál gyűlt össze.
A művészek legutóbb a Torontói Filmfesztiválon találkoztak, ahol a világpremieren nagy sikerrel vetítették Szabó István új filmjét; ahogy elmondták, most az európai premiert is izgatottan várják. De az is kiderült, hogy a filmen kívül még sok más érdekli őket: a magyar ételek és borok egész biztosan.Robert Lantos a spenótot istenítette, az ifjú brit színésznő, Lucy Punch pedig a sárgaborsófőzelékért lelkesedett.Bár Annette Bening igazából az olasz konyháért rajong, a premiert megelőző vacsorán ő is élvezettel fogyasztotta a libatöpörtyűt, a libamájat és a desszertként felszolgált flódnit.
A Csodálatos Júlia sikereiről érkező legfrissebb hír: Koltai Lajost az Európai Filmakadémia az év legjobb európai operatőrének járó díjra jelölte a Szabó-filmben végzett munkájáért! ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.