Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Annette Bening Oscar-jelölése

2005.01.25. 23:01 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A hosszú várakozás véget ért. Los Angelesben (helyi idő szerint kora reggel) végre nyilvánosságra hozták, kik kaphatják meg idén a nemzetközi filmszakma legrangosabb díját: az Oscart.
Magyar szempontból a legfontosabb és leginkább örömteli hír, hogy Annette Bening is az Oscar-díj közvetlen közelébe ért: Imelda Staunton-nal, Kate Winslet-tel, Hilary Swank-kel és Catalina Sandino Moreno-val együtt őt is jelölték a díjra, a Szabó István rendezte Csodálatos Júlia (Being Julia) főszerepéért. Annette Bening esélyeiről már régóta pletykálnak szakmai körökben: a nemrégen átvett Arany Glóbusz-díj is ezt jelezte, a színésznőt 1991-ben és 2000-ben már jelölték a díjra, és az Amerikai Filmakadémia tagjai szívesen ismernek el hosszú pályákat, melyeket addig valahogy elkerült az aranyszobor.
A többi jelölés nagy része is az Arany Glóbusz-díj alapján megjósolható papírformát követi. Martin Scorsese filmjét, az Aviátor-t 11, Clint Eastwood új rendezését , a Million Dollar Baby-t 7 kategóriában jelölték
Különlegesség, hogy egy vígjáték, a Kerülőutak (Sideways, hazai bemutató: február 3.) 5 díjban reménykedhet: a keserédes, boros-szerelmes vígjáték a legjobb férfi mellékszerplő (Thomas Haden Church), a legjobb női mellékszereplő (Virginia Madsen), a rendező (Alexander Payne), a legjobb adaptáló forgatókönyvíró mellett a legjobb film díjára is esélyes.
Natalie Portman és Clive Owen is készülhet a díjkiosztóra: ők a Közelebb (Closer, hazai bemutató: február 17.) című Mike Nichols-filmben nyújtott alakításukért részesülhetnek a nagy megtisztelteésben.
Új szereplő a versenyben Joel Schumacher Az operaház fantomja-megfilmesítése (Phantom of the Opera, hazai bemutató: március 17.). 3 kategóriában: a legjobb operatőr, a legjobb betétdal és a legjobb látvány kategóriájában került be az év 5 legjobbja közé.
Ennél többet már csak február 27-én éjjel, a 77. Oscar-díjátadáson tudhatunk meg, amikor Chris Rock műsorvezetése mellett a ragyogó Kodak Theatre-ben feltépik a titkot rejtő borítékokat. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló