Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Burton rossz álmai

2005.10.06. 18:51 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Tim Burton rendező imádja a furcsa dolgokat. Ollókezű Edward, fej nélküli lovas, és más hasonló, furcsa főszereplők után most még különösebb figurák után nézett. A Halott menyasszony (Corpse Bride, hazai bemutató: november 17.) főszereplői Johnny Deppre és Helena Bonham Carterre hasonlítanak, de rozsdamentes acélvázat borító szilikonból vannak – ugyanis bábok.
A film hagyományos bábtechnikával készült: minden felvett kocka után a bábosok aprót mozdítottak a figurákon – végül a lejátszott filmszalag így teremti meg a mozgás illúzióját. A bábok fejében eddig sosem használt, különleges fogaskerék-rendszer működött, hogy a főhősök – az élő vőlegény és a holtak birodalmából csábító menyasszonya – arckifejezése még élethűbb legyen. A csinos, bár rég holt menyasszony egyetlen szempillantáshoz így 28 külön felvételre volt szükség, az 55 hétig tartó forgatáson összesen 109 000 440 külön, egymástól különböző felvétel készült – legtöbbjük közönséges, minden boltban kapható digitális fényképezőgéppel.
- Borzasztó munka volt – mondta az animátorrá vedlett Tim Burton. – Úgy a forgatás közepétől kezdve volt egy visszatérő rémálmom: a saját arcomon kellett beszabályoznom a grimaszokat. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (1)

north
north 2005.10.15. 11:38
Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem "Burton rossz álmai" egy feeling, mégpedig Burton által megteremtett feeling,ami egy kicsit mesés, néhol ködös, homályos, de mindenképpen misztikus és magávalragadó. Bűbájos dolgokra és félelemkeltésre egyaránt nagyszerűen használja fel a mester ezt a nagyszerű légkört illetve sokkal inkább nevezhetjük már-már életérzésnek ezt a jelenséget mégpedig a rendező életérzésének. Már védjegyévé vált Tim Burtonnek ez a látásmódja (BatmanI-II, Ollókezű..., Álmosvölgy...,Nagy hal, Charlie és...,Holtmennyasszony stb.) és ez mindenképpen elönyös a filmes szakmában. Ha látok néhány képet egy a közeljövöben megjelenő filmről, rögtön eltudom dönteni, hogy Burton rendezte-e, vagy hatással volt-e a film készítőire a rendező néhány munkája. Minden elismerésem Tim Burtoné:-)
ajánlott olvasnivaló