Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Home Tweet Home - Crazy Paint

1999.04.02. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A SouthPeak Interactive rendelkezik a Warner Bros rajzfilmfiguráinak felhasználásához szükséges licensszel, és ezt ki is használják gyerekeknek készített programjaikban. Az egyik ilyen játék a Home Tweet Home, mely egy interaktív kifestőkönyv, melynek fő szereplői Csőrike és macska-ellensége, Szilveszter.

Home Tweet Home - Crazy Paint

A kezelőfelületen rögtön meglátszik, hogy a játékot gyerekeknek tervezték. A gombok nagyok, feltűnőek, és lényegében mindegyiken látszik, hogy mire szolgál. Aki esetleg mégse jönne rá az egyes kezelőszervek jelentésére, annak a játék - természetesen gyerekhangon - elárulja azt, ha fölé viszi a kurzornyilat. A kifestéshez 20 különböző kép közül választhatunk. Ezek nagyobbik része "előrenyomott" fekete rajzot tartalmaz, 3-4 szélesebb "panoráma-képeket", néhány pedig összekötögetős ábrát. Az utóbbinál bizonyára mindenki sejti, miről van szó: van egy adag pötty a képen, sorszámokkal ellátva, ezeket kell összehúzni, majd utána lehet kifesteni az eredményül kapott képet. A program egyébként segít az összehúzásban, csak egy gombot kell nyomogatni, és folytatódik a vonal a következő pontnál.

A kifestő kezelése is egyszerű, választhatunk a rengeteg rendelkezésre álló szín, vagy a különféle színes minták közül. Érdekesség, hogy a minták között néhány animált is található, ha ezekkel festünk, a képen mozgó mintákat fogunk látni.

Home Tweet Home - Crazy Paint

Festéshez különféle eszközök vannak, a kétféle vastagságú ecsettől a területkitöltő vödrön keresztül a légkalapácsig, mellyel érdekes vonalakat rajzolhatunk. Kétféle festési mód közül kell választanunk még a kifestés megkezdése előtt. Az egyik segít, hogy mindenképpen a vonalakon belül maradjunk, így véletlenül se festhetünk bele a szomszéd területbe, míg a másik - a valósághoz jobban hasonlító - módban ezt nem akadályozza meg a gép. A kép árnyalataival egyébként nem kell törődnünk, azt a gép automatikusan intézi - ezzel korlátozva lehetőségeinket.

Az elkészült, vagy akár az üres képeket ki is nyomtathatjuk, így szobánk falát is díszíthetjük egy művel, vagy számítógéptől távol is kifesthetjük azokat.

Home Tweet Home - Crazy Paint

A Home Tweet Home egyértelműen kisebbek - 10 év alattiak - számára készült, azonban - kisebb gyakorlás után - egy nagyon aranyos program áll rendelkezésükre, mellyel sokat szórakozhatnak, anélkül, hogy nyakig festékesek lennének. A Crazy Paint sorozatnak még legalább két része fog megjelenni, más figurákkal a középpontban. ■

értékelés

Home Tweet Home - Crazy Paint

Pozitívumok
  • Aranyos, vicces képek
Negatívumok
  • Korlátozott kreativitás
Minimális rendszerigény: Pentium 133, 16 MB RAM, 4xCD-ROM
8,0

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló