25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

B-17 Flying Fortress II

Írta: harkov

A Hasbro Interactive jóvoltából nemsokára a boltokba kerül a B-17-es bombázó újabb szimulációja. A gép, amely a második világháború során szerzett magának nagy tekintélyt, a számtalan bevetés során tapasztalt rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően méltán kapta a Flying Fortress, azaz Repülő Erőd elnevezést. A repülőn a tízfős legénység minden tagja pontosan tudta, hogy mi a feladata, és azt igyekezett a lehetőségekhez képest a legkisebb hiba nélkül végrehajtani. Egy-egy küldetés sikeres végrehajtásához rendkívül jó csapatmunkára volt szükség. Ebbe a világba próbál elkalauzolni minket a program, ahol kiválaszthatjuk a legtesthezállóbb feladatkört. Így lehetünk a B-17-es pilótája, navigátora, mérnöke, bombázója, vagy éppen gépágyúsa.

A történelmi csatákon alapuló 25 küldetés során Európa tájain kell navigálni a gépet, megkeresni különböző stratégiai fontosságú célpontokat, és természetesen lebombázni azokat. Mindeközben számolni kell a Luftwaffe kellemetlenkedéseivel is. A légi ütközetekben nem csak a B-17-es áll rendelkezésünkre, hanem kipróbálhatjuk magunkat egy P38-as, P47-es vagy P51-es gépben is, sőt, azt is megnézhetjük, hogy nézett ki egy légi csata a németek szemszögéből. Itt is négy típus áll rendelkezésünkre, a Luftwaffe hírhedt vadászgépei: FW190, BF109, ME262 és ME163.

A mindegyik géptípus számára külön-külön elkészített részletes fizikai és repülési modell, valamint az effektekben gazdag környezet teszi a repülést nagyon valósághűvé. A szintén aprólékosan kidolgozott sérülési rendszer segítségével pedig mi is megtapasztalhatjuk, hogy miért volt a B-17-es egyedülálló és hogyan teljesítette sikeresen küldetéseit még a számos szerkezeti sérülés ellenére is.

A játékot játszhatjuk egyedül vagy multiplayer üzemmódban maximum 200 játékos erejéig, helyi hálózaton vagy interneten keresztül.

Az utóbbi években rengeteg hasonló repülőszimulátor látott napvilágot, így nagyon nehéz ebben a műfajban valami egészen egyedit alkotni, ahol rengeteg új megoldással előrukkolva új korszakot tudna nyitni a program. Ha valószínűleg nem is ezt célozták meg a fejlesztők, szerintem magáért a hangulat és az összhatás kedvéért mindenképpen érdemes lesz belekóstolni a B-17 Flying Fortress II világába.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • B-17 Flying Fortress II
  • B-17 Flying Fortress II
  • B-17 Flying Fortress II
  • B-17 Flying Fortress II

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!