Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Spirit of Speed 1937

1999.09.30. 00:00 | szerző: harkov | Előzetes

Október második felére időzítette a Hasbro Interactive jónéhány játéka kiadását, többek között a Spirit of Speed című autószimulátort is. Az utóbbi időben piacra került autós játékok túlnyomó része az egyre nagyobb sebességekről és a technikailag egyre fejlettebb kocsikról szól. Nem így a Spirit of Speed, ami egy kis változatosságot hozva a kínálatba visszarepít minket az autózás hőskorába. Amikor az idősebb emberek még emlékeztek az autók nélküli világra, és akiknek legtöbbje csak puszta hóbortnak és a tehetősebbek szórakozásának gondolta ezt a furcsa időtöltést. Valóban, a kezdeti próbálkozások idején még egy hétköznapi ló is jó esélyel versenyre kelhetett egy ilyen kerekes masinával, azonban az 1930-as évekre már az autózás nagyot fejlődött.

Spirit of Speed 1937

Nos, ebbe a régi világba kóstolhatunk bele, amikor a startmezőhöz állunk egy Bugatti 35Bm-mel vagy egy Alfa Romeo P3-assal. Összesen 12 nagy márkával találkozhatunk a versenyek során, így mindenki megtalálhatja kedvencét, vagy legalábbis annak egy ősi változatát.

Ezek vezetése egy teljesen más gondolkodásmódot kíván meg a pilótáktól, mint amiket egy mai versenyt nézve tapasztalhatunk. Senki sem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a kanyarokban itt-ott lefaragható tizedmásodpercek, a minimális légellenállás, és még számtalan paraméter, amiknek talán még a kimondása is káromkodásszámba menne egy hajdani versenyzőnek. A fő szabályok egészen egyszerűek. Fél szemünk mindig legyen a víz-, olaj- és üzemanyagjelzőn, és közben ne feledjük azt sem, hogy pusztán a kocsi irányítása sem számított rutinfeladatnak akkoriban. Már egy nagyobb fékezés is valóságos mutatvány volt.

Spirit of Speed 1937

Jobban átélhetjük a '30-as évek légkörét, ha végignézzük a rengeteg autóversenyről szóló posztert és az újságcikkek címeit, vagy azokat a mozgóképeket, ahol éppen az autós sztárokat ünnepli a tömeg. Ezen kívül, hogy teljes legyen a hatás, mindezt eredeti korabeli slágerek kísérik.

Mint ahogy lenni szokott, indulhatunk időmérő edzésen, egy-egy különálló versenyen, vagy akár végigszáguldhatunk egy egész szezont is. Játszhatunk egymagunk, de ha már nem kihívás a gép, összemérhetjük képességeinket legfeljebb hat másik versenyzővel is.

Spirit of Speed 1937

A körülbelül egy hónap múlva megjelenő játék egy igazi csemege lesz a nagy autómegszállottaknak, de remélhetőleg azoknak sem lesz unalmas, akik száguldozás közben csak a kilométer százas helyiértékét szokták figyelemmel kísérni. ■

Spirit of Speed 1937
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Spirit of Speed 1937

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló