25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Indiana Jones and the Infernal Machine

Írta: Viper

Az 1998-as év második felében Indiana Jones ismét visszatér a LucasArts legújabb real-time 3D akció- kalandjátékában. A klasszikus Indiana Jones filmekhez híven a játék tele lesz akciójelenetekkel, cselszövéssel, mialatt hősünkkel a Föld legkülönbözőbb helyeire kell elloholnunk, hogy meghiusítsuk a szovjetek kétségbeesett kutatását a misztikus Pokoli Gép nyomai után.

1947-et írunk, amikor megkezdődik a hidegháború. Az orosz hatóságok parancsára szovjet ügynökök indítottak keresést a legendás Bábel tornyának romjai után, hogy megtalálják azt az ősi szerkezetet, amely képes megnyitni a dimenziók közti kaput. Ha sikerül a szerkezetet aktiválni, olyan hatalmas erőhöz lehetne jutni, amely átbillentené az erőegyensúly mérlegét a Nyugattól. A játék ott kezdődik, amikor Sophia Hapgood, Indy régi barátja és a CIA vezetője közli hősünkkel ezeket a nyugtalanító híreket. Gennadi Volodnikov szovjet fizikusnak és csatlósainak azonban még számos fontos alkatrészt kell megtalálniuk, hogy működésben hozzák a szerkezetet, amely megnyitja a kaput az Aetheriumnak nevezett párhuzamos dimenzió felé. Indy feladata tehát, hogy megtalálja ezeket a Föld távoli pontjain szétszórt hiányzó darabokat.

A játék során számos látványos és egzotikus helyre juthatunk el az ősi Babilon romjaitól kezdve a misztikus kazahsztáni hegységeken át az azték piramisokig. Ezeken a helyszíneken csupán egyetlen lépéssel járva az oroszok előtt jó néhány logikai feladat megoldása vár ránk a mechanika teréről. Templomok, síremlékek, föld alatti börtönök belsejét kell felderítenünk, itt kell különböző rejtvényeket megoldanunk, és számos küzdelmet megvívnunk. Egyéb egyedi helyszíneken olyan speciális akciójeleneteket irányíthatunk, mint leereszkedés egy tutajjal egy sebes zuhatagon, látványos autós üldözés úttalan dzsungelekben, vagy hullámvasútszerű száguldás egy bányavagonban.

A különböző pályákon Indy a következő képességekkel rendelkezik: ostorozás, kúszás, futás, ugrás, himbálózás, és mászás. Természetesen vele van az elmaradhatatlan ostor, valamint más egyéb fegyverek is a rendelkezésére állnak (automata pisztolyok, puskák, egy bazooka, kézigránátok stb.), köztük sok hasznos ketyerével, amelyeket kommunista barátaink ellen fordíthatunk. Külön jelentőségük van az egyes gépdaraboknak, ezek mindegyike ugyanis különböző mágikus képességekkel ruházza fel hősünket, amelyek elengedhetetlenül fontosak a későbbi pályákon való továbbjutáskor. Az Indiana Jones and the Infernal Machine egyszemélyes valamint kooperatív módban is játszható lesz, illetve különböző hálózati és Internetes játéklehetőségek állnak majd rendelkezésünkre. A játék Windows 95/98/NT 5.0 alatt lesz futtatható, és szükség lesz hozzá 3D gyorsítókártyára is.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!