Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech SoundMan hangszórók

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech nemrég hozta ki a SoundMan X2 hangszórórendszert, mely egy nagyteljesítményű mélynyomóból (subwoofer) és két hangszóróból áll, melyek együttesen 40 Watt teljesítmény leadására képesek. A kisméretű, formatervezett hangszórók könnyen elhelyezhetők bárhol, a hangerő-szabályzó és a fejhallgató csatlakozó pedig könnyen elérhető helyen található.

Emellett két újabb termék is a piacra kerül: a SoundMan X1 az X2-es kisebbik változata, mélynyomó nélkül, 25 Watt teljesítménnyel, míg a G1-es típus olcsó árával fog kitűnni, ugyancsak mélynyomó nélkül.

A hangszórók mellé egy CD-t is adnak, melyen több mint 100 MP3 file, valamint az AudioSoft által kifejlesztett internetes zenei szoftver található. Ez a rendszer egyébként lehetővé teszi a hangfile-ok szerzői jogvédelmét is, a szoftver pedig egy nagyméretű internetes adatbázishoz kapcsolható.

Technikai szempontból a hangszórók a san franciscói Soundmatters cég által kifejlesztett LIMAD technológiára épülnek. Ez egy olyan hangkeltési módszer, mely egy kompakt modellben neodymium ritkaföldfém mágnesek segítségével reprodukálja a megfelelő hangokat. Ez a technológia - legalábbis a sajtóanyag szerint - lehetővé teszi a hangszórók számára, hogy minden frekvencián a bementettel arányos kimeneti jelet szolgáltassanak, és torzítás nélkül alkalmazkodjanak a hirtelen frekvenciaváltozásokhoz. A LIMAD alkalmazásával a hangszórók és mélynyomók rendkívül széles dinamikus hangskála kezelésére képesek.

A hangszórókról később részletesebben is olvashattok magazinunkban. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló