Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech SoundMan hangszórók

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech nemrég hozta ki a SoundMan X2 hangszórórendszert, mely egy nagyteljesítményű mélynyomóból (subwoofer) és két hangszóróból áll, melyek együttesen 40 Watt teljesítmény leadására képesek. A kisméretű, formatervezett hangszórók könnyen elhelyezhetők bárhol, a hangerő-szabályzó és a fejhallgató csatlakozó pedig könnyen elérhető helyen található.

Emellett két újabb termék is a piacra kerül: a SoundMan X1 az X2-es kisebbik változata, mélynyomó nélkül, 25 Watt teljesítménnyel, míg a G1-es típus olcsó árával fog kitűnni, ugyancsak mélynyomó nélkül.

A hangszórók mellé egy CD-t is adnak, melyen több mint 100 MP3 file, valamint az AudioSoft által kifejlesztett internetes zenei szoftver található. Ez a rendszer egyébként lehetővé teszi a hangfile-ok szerzői jogvédelmét is, a szoftver pedig egy nagyméretű internetes adatbázishoz kapcsolható.

Technikai szempontból a hangszórók a san franciscói Soundmatters cég által kifejlesztett LIMAD technológiára épülnek. Ez egy olyan hangkeltési módszer, mely egy kompakt modellben neodymium ritkaföldfém mágnesek segítségével reprodukálja a megfelelő hangokat. Ez a technológia - legalábbis a sajtóanyag szerint - lehetővé teszi a hangszórók számára, hogy minden frekvencián a bementettel arányos kimeneti jelet szolgáltassanak, és torzítás nélkül alkalmazkodjanak a hirtelen frekvenciaváltozásokhoz. A LIMAD alkalmazásával a hangszórók és mélynyomók rendkívül széles dinamikus hangskála kezelésére képesek.

A hangszórókról később részletesebben is olvashattok magazinunkban. ■

Logitech SoundMan hangszórók

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.