For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Tropico 2: Pirate Cove

A diktátor-szimulátor ezúttal kalózos környezetben folytatódik.

2003.02.18. 00:00 | szerző: Lacko | Előzetes

Már megint egy sziget, és ismét az Antillákon. Ám ezúttal nem a közelmúlt egyik dél-amerikai diktátorát játszhatjuk majd, hanem a XV. század egyik kalózvezérét. Ifjúkorunk kalózos kalandregényei elevenedhetnek meg, a Kincses sziget, a Vörös kalóz és a többiek. Mindez az új Tropicoban.

Tropico 2: Pirate Cove

A játék alapja ugyanaz marad: izometrikusan látjuk a mi kis szigetünket, erre építkezhetünk majd, és ezen szervezhetjük meg mini társadalmunkat, mely jelen esetben egy kalózbanda. Szerencsére azért többről van szó, mint a grafika lecserélése XX. századi latin diktatúráról kalózvilágira. A játék belseje is változni fog picit. Például kapunk majd egy stratégiai térképet, mely szigetünket elhelyezi a teljes Antillákon. Ezen a térképen jelölhetjük ki hajóinknak a célpontokat.

És ezen a térképen követhetjük majd a nagyhatalmak tevékenységét és kapcsolatát velünk. A nagyhatalmak száma kettőről háromra fog emelkedni: angolok, spanyolok, franciák. A társadalmunk viszont egyszerűsödni fog. Gyakorlatilag két részből áll majd: kalózok és foglyok. Ám e két csoportnak homlokegyenest mások az érdekeik. Így aztán kalózvezérségünk nem áll majd másból, mint kompromisszumok tömkelegéből. Ideális megoldásokra ne is várjunk.

Tropico 2: Pirate Cove

Persze mindezt már megszokhattuk a Tropicoból, hiszen ennek a játéknak az a nagy előnye (vagy rákfenéje – nézőpont kérdése), hogy nincsenek tökéletes és tiszta megoldások. Ha az egyik csoportnak kedvezünk, egy másiknak ártunk. Ám ahhoz, hogy uralmunk jól működjön, minden csoport igényeit ki kell elégítenünk, ami ugye lehetetlen. Ám a vérbeli Tropico-játékosnak pont ez a kihívás. Ők biztosan nem csalódnak majd a kalózos folytatásban.

De azok se törjenek le, akiknek túl nehéz volt egy diktátor gúnyája és folyton fellázadtak ellene. A Tropico 2-ben könnyítenek egy picit az érdekcsoportok egyszerűsítésével. Cserébe viszont oda kell majd figyelnünk hajóink tevékenységére a szigettől messze, kint a nyílt tengeren. Természetesen mindez a már megszokott tropicós humorral fűszerezve. ■

Tropico 2: Pirate Cove
Tropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate CoveTropico 2: Pirate Cove
Tropico 2: Pirate Cove
A legutóbbi Tropico 2: Pirate Cove cikkek, hírek

hozzászólások (0)

cikkajánló

Hello, Neighbor! alfateszt

Kipróbáltuk a nemrég újabb tesztszakaszba lépett játékot.

Racecraft Early Access próbakör

Végre itt a megunhatatlan autóverseny?

Last Year

Az aszimmetrikus horrorjáték nem tűnt el, talán jövőre meg is jelenhet.

Osiris: New Dawn Early Access próbakör

Nem könnyű űr-Robinsonnak lenni...

Paragon nyílt béta

Lehet még újat mutatni a MOBA műfajában?