New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2008: Nintendo sajtókonferencia

Új kontroller-kiegészítő, valamint egy zenei játék várható.

2008.07.16. 00:00 | szerző: Dino | Rendezvények

Szokás szerint a Nintendo is megtartotta E3-as sajtókonferenciáját, melyen az elért sikerek bemutatása és az öntömjénezés mellett egy-két újdonság bejelentésére is sor került.

E3 2008: Nintendo sajtókonferencia
Shaun White Snowboarding

Elsősorban a tavalyi főelőadót, Reggie Fils-Aime-t vártuk a színpadra, helyette azonban Cammie Dunaway kereskedelmi igazgató érkezett meg, hogy egy mókás családi történettel nyissa mondanivalóját. Konkrétan megtudhattuk, hogy kisfia mit írt neki anyák napjára: "Téged szeretlek legjobban, és nem csak azért, mert sok játékot hozol". Eme megható sztori után egy fal mögül Shaun White tűnt elő egy Wii Balance Boardon állva, prezentálva az új snowboard játékot (Shaun White Snowboarding), melyet Cammie is kipróbált, egy halfpipe-ban trükközve egész ügyesen.

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a cég sikereiről beszélt. Elmondása szerint öt éve senki se számított arra, hogy ma óriási mennyiségben fognak eladni... fürdőszobamérleget. :-) Véleménye szerint a játékosok jelentős részének nem a grafika, hanem a játékélmény számít, termékeikkel pedig elsődlegesen őket célozzák meg, folyamatosan érve el új játékosokat. Európában hetente 200 ezer Nintendo DS fogy, Amerikában pedig az elmúlt 3 hónap során 700 ezer Wii-t vettek (és ebben ugye nem volt benne a karácsony előtti csúcsidőszak...).

E3 2008: Nintendo sajtókonferencia
Animal Crossing: City Folk

Videón kerül bemutatásra a Wii-s Animal Crossing: City Folk, egy közösségi játék, melyben mindenki megtervezheti saját városát, meghívhatja oda barátait, az újonnan megjelenő WiiSpeak mikrofon segítségével pedig akár egymással beszélgethetnek is (akár többen is egyszerre). Mii figuráink képében sétálhatunk fel-alá a helyszíneken, Katsuya Eguchi fejlesztő elmondása szerint pedig az is céljuk, hogy úgy teremtsenek multiplayer játékélményt, hogy valójában nem is feltétlenül vannak a játékosok egy időben a gépnél.

Ezután megérkezett a Nintendo America főnöke, Reggie Fils-Aime, aki ismét statisztikákat vett elő: USA-ban 10 millió Wii-t adtak el, DS-ből pedig 20 millió felett járnak, ezzel több mint 5 milliárd dollár bevételt elérve. Egy májusi, nőknek szóló kampányt említett, mely igen eredményes volt, a Nintendogs eladás például duplájára nőtt.

E3 2008: Nintendo sajtókonferencia
Rayman Raving Rabbids TV Party

Egy videóösszeállításban a jelentősebb várható új játékokat mutatták be ezután. A Star Wars: The Clone Wars játékosai a Wii Remote-tal hadonászva lézerkardozhatnak majd. A Ubidaysen bemutatott Rayman Raving Rabbids TV Party is mókásnak ígérkezik, a Wii Balance Boardot is segítségül hívhatjuk az irányításhoz, például szánkózásra. Jön a Call of Duty: World at War Wii-re is, látszólag kicsit arcade jellegű játékmenettel.

Nintendo DS-re térve megtudtuk, hogy a Guitar Hero World Tourból 300 ezer fogyott eddig Amerikában (nálunk nem került forgalomba a játék), és On Tour Decades címmel folytatásra is számíthatunk. A Spore-nak is lesz DS-es változata, Spore Creatures címmel, a lényekre koncentrálva. A legnagyobb örömhír DS tulajdonos játékfanatikusoknak azonban az lett, hogy egy exkluzív DS-es GTA epizód készül, a Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Az új rész Liberty City-ben fog játszódni, új szereplőkkel.

E3 2008: Nintendo sajtókonferencia
Wii Sports Resort

Hardver téren is lesz újdonság: ahogy hétfőn már írtunk róla, Wii MotionPlus néven jövő tavasszal jelenik meg egy kiegészítés, melyet a Wii Remote végéhez kell csatlakoztatnunk, és cserébe jóval pontosabb mozgásérzékelést kapunk. Egy játékkal együtt érkezik majd ez az extra hardverelem, mégpedig a Wii Sports Resorttal. Ebben a Wii Sportshoz hasonlóan több sportjáték kap helyet: frizbizhetünk, jetskizhetünk vagy akár husángokkal csapkodhatjuk egymást.

Végül a legendás játéktervező, Shigeru Miyamoto érkezik, aki tavaly a Wii Fitet prezentálta az E3-as sajtótájékoztatón. Idén is egy érdekes dolgot hozott magával: a Wii Music játékot. Ez nem más, mint egy hangszerszimulátor, akármilyen furcsán is hangzik ez. Több mint ötven hangszert imitálhatunk benne, melyek a kontrollerek való hadonászásunknak vagy gombnyomásainknak megfelelően meg is szólalnak. Lesz szaxofon, gitár, hegedű, konga, de egész dobfelszerelés is. Talán ez utóbbi tűnt a leginkább érdekesnek, a többi inkább jópofának tekinthető, mint értelmesnek. A dob választásakor megjelenik a képernyőn egy teljes dobfelszerelés, melyet a Wii Remote és Nunchuk segítségével püfölhetünk kedvünkre. Sőt, ha van Wii Balance Boardunk, akkor a lábpedált is szimulálhatjuk vele. Többen is játszhatunk együtt, akár mindenki más hangszeren, rögzítve is szerzeményünket. A Wii Music nem egy Guitar Hero jellegű ritmusérzék-játék lesz, melyben megadott gombokat kell megfelelő időben eltalálni. A fejlesztők célja inkább az, hogy a zenéhez nem értő, hangszeren nem játszó embereket is bevonják a zenélés élményébe.

E3 2008: Nintendo sajtókonferencia
Wii Music

Ezzel véget ért a Nintendo 2008-as E3-as sajtótájékoztatója. Ezúttal korszakalkotó dolgokról talán nem beszélhetünk, de elismerhetjük, hogy impresszív eladásokat produkált a Nintendo aktuális konzoljaival, és valami újat mindig ki tudnak találni hozzá. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló