25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Uncharted 2: Among Thieves előzetes (PS3)

Nathan Drake kalandjai hamarosan tovább folytatódnak.

Írta: Dino

A Naughty Dog két évvel ezelőtt megmutatta, hogy nem csak platformjátékok fejlesztésében remekelnek. Elkészítették ugyanis az Uncharted: Drake's Fortune-t, egy Tomb Raiderhez hasonlítható akció-kalandjátékot, amely műfajának azóta is egyik legjobbja a PlayStation 3 platformon. A folytatás hamarosan megérkezik, az eddigi bemutatók alapján maximálisan hozva az elvárt színvonalat.

Uncharted 2: Among Thieves előzetes (PS3)

Az első epizód után pár évvel vagyunk, főhősünk, Nathan Drake pedig ismét egy rejtély nyomába ered. Ezúttal Marco Polo 1292-es Kínából való hazatérése áll a középpontban. A felfedező miután közel 20 évet töltött Kublai kán udvarában, 14 hajóval és 600 utassal indult haza, másfél évvel később azonban mindössze egyetlen hajó és 18 utas érkezett meg, a többiek sorsára azonban nem derült fény. Nathan az elveszett hajók nyomába ered, természetesen a várható kincs reményében. Hamar kiderül azonban, hogy ennél nagyobb dolgokról van szó: egy titkos expedíció keretében Marco Polo ugyanis rálelt Shambhala (más néven Shangri-La) birodalmára, és leírásai alapján megtalálta a buddhista mitológia kívánság-teljesítő amulettjét, a Cintamani követ is, amely mára milliárdokat érhet. Drake így ezeken a nyomokon indul el, hogy kiderítse, valóban létezik-e a Himalája mélyén Shambhala elveszett városa.

A gamescomon látott bemutató során az egyik pályát prezentálták a fejlesztők. Ez alapján az egyszemélyes játék alapvetően maradt a régiben. Azaz szakadékokon kell átugranunk, falakra kell felmásznunk, karokat kell meghúznunk, mindezt pedig igen látványosan tálalja a program. Egy társunk is volt ezen a pályán, egy indián férfi segített, hogy bizonyos helyeken a kétszemélyes feladatokat teljesíthessük a továbbjutáshoz. De a játékmenetbe bekerülnek ezúttal lopakodós részek is, a fejlesztők pedig az irányításon is csiszolnak, elsődlegesen a falakon mászást kényelmesebbé téve. A grafikáról az első rész engine-jének jelentősen továbbfejlesztett változata gondoskodik. A Naughty Dog elmondása szerint míg az első epizód a PS3 Cell processzorának mindössze 30%-át használta ki, most már 90% felett használják ki a processzort.

Uncharted 2: Among Thieves előzetes (PS3)

A legnagyobb újítást az első részhez képest az online multiplayer lehetőségek jelentik. Akár háromfős kooperatív játékra is lesz lehetőségünk, melynek során Nathan mellett két másik főszereplőt, Sullyt és Chloet irányíthatjuk. A kompetitív multi módok között lesz Deathmatch, melyben két ötfős csapat küzd egymással, az egyik a hősök oldalát (Nathan és társai), a másik pedig a rosszfiúkat irányítva. Plunder névre hallgat a játék CTF módja, ebben egy központi helyen lévő kincset kell hazavinni saját bázisunkra. Az Elimination szintén csapat alapú mód, melyben az ellenséges csapat játékosait háromszor kell kinyírni – amelyik csapat túléli a játékot, nyer. A Chain Reactionben szintén CTF jellegű, de meghatározott sorrendben kell a tárgyakat összeszedni – természetesen a másik csapattal ellentétes módon.

Már csak pár hét van hátra a játék október 16-i megjelenéséig, mi pedig tűkön ülve várjuk, mit hoztak össze a pajkos kutyusról elnevezett fejlesztőcsapat munkatársai.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Uncharted 2: Among Thieves
  • Uncharted 2: Among Thieves
  • Uncharted 2: Among Thieves
  • Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 2: Among Thieves

Platform:

Kiadó: Sony

Megjelenés: 2009. október 16.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!