Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Samsung STORY Station 1,5 TB

Masszív kinézetű külső merevlemezt próbáltunk.

2010.02.02. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Samsung leginkább otthoni felhasználásra szánja STORY Station elnevezésű külső merevlemezeit, ennek megfelelően nem zsebre vágható, apró modellekről van szó. A 1,5 terabyte kapacitású változat vendégeskedett nálunk nemrégiben.

Samsung STORY Station 1,5 TB

A masszív, de egyben elegáns megjelenésű, szürke színű, szálcsiszolt alumínium külső egy 3,5 hüvelykes merevlemezt rejt, amelyet USB 2.0 csatlakozáson keresztül köthetünk rá a számítógépre. Tömege valamivel kevesebb, mint 1 kg, méretei: 48,8 mm*119,5 mm*192,8 mm. Áramellátásához külső tápegységet kapunk a szép nagy karton dobozban. A STORY Station külseje amúgy kicsit furcsának is mondható a modern designokhoz képest, ugyanis leginkább egy régebbi audióberendezésre hasonlít, köszönhetően az elején lévő tekerőnek. Amellett, hogy ez a fajta potméteres megoldás kiküszöböli az esetleges véletlen kikapcsolást, funkciója is van annak, hogy emellett döntöttek a tervezők: a merevlemez működését jelző LED fényereje szabályozható vele. (Ez a fényforrás amúgy a doboz alján van, de így is teljesen jól látható, amikor villog.)

Ahogy azt a külső meghajtóknál már megszokhattuk, ehhez is járnak különböző szoftverek, a Samsung az AutoBackupot adja adatmentési célokra és a SecretZone-t titkosítási igényeink kielégítésére. Az előbbit tetszés szerint konfigurálhatjuk, hogy mikor és miről történjen adatmentés, míg az utóbbival egy különválasztott, titkosított partíciót hozhatunk létre, a rajta lévő adatokhoz pedig csak jelszó megadása után férhetünk hozzá. Gyorsaságát tekintve az USB 2.0-ás külső meghajtóknak megfelelő írási/olvasási sebességeket tapasztaltuk, 20-24 MB/sec volt az adatátvitel különböző méretű file-okkal.

A Samsung STORY Stationje egy elegáns megjelenésű külső merevlemez, amely jelentősen bővítheti gépünk tárolókapacitását. Az 1 terabyte-os típus 26-30 ezer forint között, a 1,5 TB-os változat 35-40 ezer forint körül kapható, míg a jelenlegi legnagyobb, 2 TB-os modell ára 55-60 ezer forint környékén alakul. A Samsung mindegyikre három év garanciát vállal. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.