25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Samsung STORY Station 1,5 TB

Masszív kinézetű külső merevlemezt próbáltunk.

Írta: Dino

A Samsung leginkább otthoni felhasználásra szánja STORY Station elnevezésű külső merevlemezeit, ennek megfelelően nem zsebre vágható, apró modellekről van szó. A 1,5 terabyte kapacitású változat vendégeskedett nálunk nemrégiben.

A masszív, de egyben elegáns megjelenésű, szürke színű, szálcsiszolt alumínium külső egy 3,5 hüvelykes merevlemezt rejt, amelyet USB 2.0 csatlakozáson keresztül köthetünk rá a számítógépre. Tömege valamivel kevesebb, mint 1 kg, méretei: 48,8 mm*119,5 mm*192,8 mm. Áramellátásához külső tápegységet kapunk a szép nagy karton dobozban. A STORY Station külseje amúgy kicsit furcsának is mondható a modern designokhoz képest, ugyanis leginkább egy régebbi audióberendezésre hasonlít, köszönhetően az elején lévő tekerőnek. Amellett, hogy ez a fajta potméteres megoldás kiküszöböli az esetleges véletlen kikapcsolást, funkciója is van annak, hogy emellett döntöttek a tervezők: a merevlemez működését jelző LED fényereje szabályozható vele. (Ez a fényforrás amúgy a doboz alján van, de így is teljesen jól látható, amikor villog.)

Ahogy azt a külső meghajtóknál már megszokhattuk, ehhez is járnak különböző szoftverek, a Samsung az AutoBackupot adja adatmentési célokra és a SecretZone-t titkosítási igényeink kielégítésére. Az előbbit tetszés szerint konfigurálhatjuk, hogy mikor és miről történjen adatmentés, míg az utóbbival egy különválasztott, titkosított partíciót hozhatunk létre, a rajta lévő adatokhoz pedig csak jelszó megadása után férhetünk hozzá. Gyorsaságát tekintve az USB 2.0-ás külső meghajtóknak megfelelő írási/olvasási sebességeket tapasztaltuk, 20-24 MB/sec volt az adatátvitel különböző méretű file-okkal.

A Samsung STORY Stationje egy elegáns megjelenésű külső merevlemez, amely jelentősen bővítheti gépünk tárolókapacitását. Az 1 terabyte-os típus 26-30 ezer forint között, a 1,5 TB-os változat 35-40 ezer forint körül kapható, míg a jelenlegi legnagyobb, 2 TB-os modell ára 55-60 ezer forint környékén alakul. A Samsung mindegyikre három év garanciát vállal.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Samsung STORY Station 1,5 TB
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!