Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Kirby's Epic Yarn (Wii)

A rózsaszín gömböc ezúttal fonal formában kalandozik.

2011.03.07. 13:15 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Az őszi japán és észak-amerikai premier után február végére megérkezett kontinensünkre is Kirby legújabb kalandja. A Nintendo lassan 20 éves karaktere, a rózsaszín gömböc ezúttal egy paradicsomevés eredményeként fonalfigurává változik, hogy szövetek és egyéb anyagok világába utazva győzhesse le a gonosz varázslót.

Kirby's Epic Yarn (Wii)

A Kirby's Epic Yarnban a grafikai stílus azonnal elvarázsolja a játékost: a remekül eltalált látványvilág tökéletesen jelenik meg a Wii korlátozott teljesítményűnek nevezhető hardverén is, és szerintem nem nagyon tudták volna ezt egy PS3-on se tovább fokozni. Ahogy pár évvel ezelőtt budapesti előadásán a Crytek-főnök Cevat Yerli is elmondta, manapság leginkább az egyedi grafikai megjelenéssel, stílussal lehet kitűnni a játékok közül, és ez a játékért felelős Good-Feel és HAL Laboratory embereinek sikerült is.

Kirby's Epic Yarn (Wii)

Alapvetően egy kétdimenziós platformjátékkal van dolgunk, amilyenből már sokat láttunk – talán a Super Mario sorozatot említhetnénk példaként, a Nintendo legendás figuráinál maradva. Egy csavarral azért kibővítették a 2D-s oldalra scrollozást: helyenként plusz egy réteg nyílik meg számunkra a pálya szövete alatt, ami rejtett helyszíneket vagy a továbbjutás kulcsát hordozza magában.
Kirbyvel ugrálhatunk, ejtőernyőzhetünk, ostorszerűen csapkodhatunk vele, akár meg is ragadva ellenfeleinket vagy egyes tereptárgyakat, amelyeket aztán elhajítva tüntethetjük el az utunkba került dobozokat vagy ellenséges lényeket. Emellett a pályák bizonyos helyein átalakulásra is képesek vagyunk, például autóvá, vonattá vagy tengeralattjáróvá. Az ilyen szakaszok nagyon jól feldobják a játékot, leszámítva talán a vonat kissé nehézkes irányítását (ilyenkor ugyanis a Wii Remote-tal a képernyőre mutatva kell síneket rajzolnunk, de ez nem mindig sikerül megfelelő pontossággal). A vezérlés amúgy a legtöbb esetben mellőzi a Nintendo mozgásérzékelő kontrollerét, simán oldalra fordítva kell használnunk, a D-padre és két gombra hagyatkozva.

Kirby's Epic Yarn (Wii)

Kalandozásunk Dream Landben számos különböző, eltérő témájú helyszínen vezet keresztül, mindenütt sok-sok pályával. Virágos rétek, tengerek mélye, havas tájak és számos más környezet jelenik meg textilek, fonalak és hasonló anyagok "felhasználásával" a képernyőn. A sztorihoz kapcsolódó pályák 6-7 óra alatt végigvihetők, de ha csak a végigrohanásra koncentrálunk, jó, ha ezzel 50-60%-ra teljesítjük a játékot. A rengeteg összegyűjthető dolog, az unlockolt bónusz küldetések mind-mind kitolják a játékidőt, különösen, ha valaki maximumra akarja vinni a játékot. Túlzottan nehéznek amúgy nem nevezném az Epic Yarnt: meghalni nem lehet – ha lecsapnak az ellenfelek vagy leesünk a pálya alján, legfeljebb elveszítünk az összegyűjtött dolgokból, de más megtorlás nincs, visszaraknak gyorsan a pályára. Egy-két boss legyőzéséhez azért kell egy-két okos ötlet, meg egy kis kitartás, de nem lehetetlen egyikük se.

Kirby's Epic Yarn (Wii)

És végül ne feledkezzünk meg a kooperatív módról sem, amelyben Kirby mellett a második játékos Prince Fluffot irányíthatja, és így ketten gyűjthetjük a cuccokat, vagy segíthetjük egymást egy-egy hely könnyebb elérésében. A co-op rész jól működik, csak néha volt kisebb gond, amikor egyikünk lassabban haladt vagy másmerre ment, de előbb-utóbb az elhalálozáskor is megjelenő kisangyal kisegített ilyenkor a bajból.

Kirby's Epic Yarn (Wii)

A Kirby's Epic Yarn elbűvölő grafikai stílusával, klasszikus játékmenetével és jópofa ötleteivel mindenképpen kiemelkedik a 2D platformjátékok felhozatalából. A platformjátékok kedvelőinek mindenképpen ajánlott darab, nem fognak csalódni benne. ■

Kirby's Epic Yarn (Wii)
Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)Kirby's Epic Yarn (Wii)

értékelés

Kirby's Epic Yarn (Wii)

Kirby's Epic Yarn (Wii)
8,5
grafika 9
hangok 8
játszhatóság 8
hangulat 10

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló