Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Asus G73Jh gamer notebook

Kipróbáltuk az ASUS hordozható erőművét.

2011.05.13. 15:00 | szerző: PC Dome | Kütyü+hardver

Gamer notebook járt már korábban is nálunk: két évvel ezelőtt mutattuk be a Toshiba Qosmio X300-as modellt, nemrégiben pedig az ASUS-tól érkezett kipróbálásra egy játékosoknak szánt noteszgép. Azt már legutóbb is megállapítottuk, hogy míg a notebookokat eleinte a hordozhatóság szinonimájának szánták, mára a nagyobb modellek már nem feltétlenül erre vannak kihegyezve. Inkább az asztali, nagyteljesítményű gép kompaktabb változatát köszönthetjük bennük, amelyeket szükség esetén azért a normál gépházaknál egyszerűbben mozdíthatunk el máshova.

Asus G73Jh gamer notebook

Az ASUS G73Jh modell se kicsi, ami nem véletlen, hiszen egy 17,3 col (44 cm) képátlójú kijelző került bele, 1920*1080, azaz Full HD felbontással. A nálunk járt tesztpéldányt 1,6 GHz-es Intel Core i7 processzorral szerelték fel, 8 GB DDR3 memória, Mobility Radeon HD 5870 videochip található benne 1 GB saját memóriával, háttértárolónak két 320 GB-os merevlemezt tartalmaz, optikai meghajtónak pedig egy DVD-író volt benne. (De megvásárolható ettől eltérő paraméterekkel is.)

A közel 4 kg tömegű monstrum fekete színű, gumis tapintású borítást kapott, és a csuklótámasz rész is ugyanilyen anyagból van. Határozottan jól nézett ki, és végre nem a mostanában divatos, ujjlenyomat-gyűjtő fényes műanyaggal találkoztunk rajta (azért minimálisan ezen is meglátszódnak az ujjlenyomatok néha). A billentyűzet numerikus részt is tartalmaz, ami nem meglepő, hiszen bőven volt rá hely. A felhajtott kijelző alatt található két hangszóró, amelyeket egy, a gép aljában elhelyezett külön mélynyomó segít a jobb hangminőség érdekében. Operációs rendszerként Windows 7-et telepített rá a gyártó.

Asus G73Jh gamer notebook

Míg a Toshiba gépét múltkor a Crysisszel tettem próbára, most a Call of Duty: Black Ops volt kéznél, így ezzel játszottam egy kicsit. Gond nélkül futott a játék, annak ellenére, hogy egy több mint egy éve megjelent noteszgépről van szó. De azt hiszem, a fent ismertetett műszaki tartalom alapján bárki ezt várná ettől a géptől.

A G73Jh elsődleges célközönségeként a LAN-partyra járó fiatalokat tudom elképzelni, akik nem sajnálnak nagy összegeket áldozni hobbijukra (tekintve, hogy nem egy olcsó gépről van szó), és ugyanakkor azt se bánják, ha 2-3 évente le kell cserélniük az egész notebookot, hiszen bővítés terén nem sok lehetőség van benne. A konfiguráció mindenesetre elég erősnek tűnt ahhoz, hogy túlzottan hamar ne legyen szükség a továbblépésre. A G73Jh dobozában amúgy a notebook és a nagyméretű táp mellett egeret és hátizsákot is találunk. A két 500 GB-os winchesterrel és Blu-ray íróval felszerelt (tehát a kipróbálthoz képest nagyobb konfigurációjú) modell bruttó 480 ezer forintba kerül. ■

Asus G73Jh gamer notebook

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.