Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Asus G73Jh gamer notebook

Kipróbáltuk az ASUS hordozható erőművét.

2011.05.13. 15:00 | szerző: PC Dome | Kütyü+hardver

Gamer notebook járt már korábban is nálunk: két évvel ezelőtt mutattuk be a Toshiba Qosmio X300-as modellt, nemrégiben pedig az ASUS-tól érkezett kipróbálásra egy játékosoknak szánt noteszgép. Azt már legutóbb is megállapítottuk, hogy míg a notebookokat eleinte a hordozhatóság szinonimájának szánták, mára a nagyobb modellek már nem feltétlenül erre vannak kihegyezve. Inkább az asztali, nagyteljesítményű gép kompaktabb változatát köszönthetjük bennük, amelyeket szükség esetén azért a normál gépházaknál egyszerűbben mozdíthatunk el máshova.

Asus G73Jh gamer notebook

Az ASUS G73Jh modell se kicsi, ami nem véletlen, hiszen egy 17,3 col (44 cm) képátlójú kijelző került bele, 1920*1080, azaz Full HD felbontással. A nálunk járt tesztpéldányt 1,6 GHz-es Intel Core i7 processzorral szerelték fel, 8 GB DDR3 memória, Mobility Radeon HD 5870 videochip található benne 1 GB saját memóriával, háttértárolónak két 320 GB-os merevlemezt tartalmaz, optikai meghajtónak pedig egy DVD-író volt benne. (De megvásárolható ettől eltérő paraméterekkel is.)

A közel 4 kg tömegű monstrum fekete színű, gumis tapintású borítást kapott, és a csuklótámasz rész is ugyanilyen anyagból van. Határozottan jól nézett ki, és végre nem a mostanában divatos, ujjlenyomat-gyűjtő fényes műanyaggal találkoztunk rajta (azért minimálisan ezen is meglátszódnak az ujjlenyomatok néha). A billentyűzet numerikus részt is tartalmaz, ami nem meglepő, hiszen bőven volt rá hely. A felhajtott kijelző alatt található két hangszóró, amelyeket egy, a gép aljában elhelyezett külön mélynyomó segít a jobb hangminőség érdekében. Operációs rendszerként Windows 7-et telepített rá a gyártó.

Asus G73Jh gamer notebook

Míg a Toshiba gépét múltkor a Crysisszel tettem próbára, most a Call of Duty: Black Ops volt kéznél, így ezzel játszottam egy kicsit. Gond nélkül futott a játék, annak ellenére, hogy egy több mint egy éve megjelent noteszgépről van szó. De azt hiszem, a fent ismertetett műszaki tartalom alapján bárki ezt várná ettől a géptől.

A G73Jh elsődleges célközönségeként a LAN-partyra járó fiatalokat tudom elképzelni, akik nem sajnálnak nagy összegeket áldozni hobbijukra (tekintve, hogy nem egy olcsó gépről van szó), és ugyanakkor azt se bánják, ha 2-3 évente le kell cserélniük az egész notebookot, hiszen bővítés terén nem sok lehetőség van benne. A konfiguráció mindenesetre elég erősnek tűnt ahhoz, hogy túlzottan hamar ne legyen szükség a továbblépésre. A G73Jh dobozában amúgy a notebook és a nagyméretű táp mellett egeret és hátizsákot is találunk. A két 500 GB-os winchesterrel és Blu-ray íróval felszerelt (tehát a kipróbálthoz képest nagyobb konfigurációjú) modell bruttó 480 ezer forintba kerül. ■

Asus G73Jh gamer notebook

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló