Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

ASUS G74S gamer notebook

Egy bivalyerős noteszgép járt nálunk.

2012.03.25. 14:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Tavaly járt nálunk az ASUS G73jh típusjelű gamer notebookja, nemrégiben pedig egy újabb ASUS modell töltött pár hetet szerkesztőségünkben, a G74S. Ennek a tavaly boltokba került gépnek legnagyobb különlegessége a 3D-s kijelző, amely az ősszel bemutatott Toshiba Qosmio F750 3D-val ellentétben még a szemüveggel nézhető típusú, de ez igazából nem is baj, a hagyományos technológia egyelőre még jobbnak bizonyult az újabban kifejlesztettnél.

ASUS G74S gamer notebook

Külsőre hasonló megjelenésű a G74S, mint a bevezetőben említett G73jh volt, azaz masszív, gumis tapintású, fekete házban találjuk a gépet. Ismét egy igazi monstrumról van szó, 17 colos kijelzővel, és igen impresszív belsővel: az Intel Core i7 2630QM négymagos processzor 2 GHz-en ketyeg, mellette 16 GB memóriát találunk, videovezérlőnek pedig egy 3 GB RAM-mal felszerelt NVIDIA GeForce GTX 560M GPU került bele. A tesztre érkezett gépben egy 500 és egy 750 GB-os merevlemez volt háttértárolónak, tehát a helyből se annyira egyszerű kifogyni. A kijelző felbontása Full HD, azaz 1920*1080 pixelt jelenít meg. A 3D-s megjelenítéshez aktív szemüveges megoldást kapunk, a szemüveg LCD-i felváltva takarják el szemünket, a vezérléséhez szükséges infraportot pedig beépítették a képernyő mellé. A szemüveget USB porton tölthetjük.
Ami a további technikai paramétereket illeti: optikai meghajtónak Blu-ray lejátszó vagy író, esetleg DVD Super-Multi meghajtóval választható a gépbe. Három USB 2.0 és egy USB 3.0 port, mikrofon bemenet és fülhallgató kimenet, gigabites LAN csatlakozó, HDMI port és SD/MS/MMC kártyaolvasó található rajta, és persze wifi (802.11 b/g/n) is került bele. Operációs rendszernek 64 bites Windows 7 Professionalt kapunk a gépen.

Ahogy a nagyméretű kijelzővel ellátott noteszgépeknél általános, itt is teljes kiosztású billentyűzetet kapunk, azaz numerikus rész is található rajta. A klaviatúra ún. chiclet kialakítású, különállóak a gombok, amelyek ráadásul háttérvilágítást is kaptak, így sötétben is jól használhatók.
A 3D-s kijelző jól teszi a dolgát, a bejáratott LCD-shutter technológia azt hozta, amit vártunk tőle. Nem ez a leginkább szemkímélő megoldás, de jól működik és remek háromdimenziós hatást biztosított, legyen szó játékról vagy filmről. Ráadásul a láthatósági szög is elég széles volt, így ha extra szemüveget is beszerzünk hozzá, akár ketten-hárman is nézhetjük a képernyőt.
A gép teljesítménye szintén nem hagyott kívánnivalót maga után: minden játék csodásan futott maximális felbontáson, ahogy a fenti specifikációk alapján azt el is vártuk tőle. Cserébe persze akkuról használva elég hamar lemerült a notebook, egy óra körül bírta, ha nem kapcsoltuk rá az elektromos hálózatra.

ASUS G74S gamer notebook

Több mint 4 kilogrammos tömegével nem nevezhető igazán hordozhatónak a G74S, de a nagy teljesítményt nehéz lett volna könnyebben megoldani. Ez a gamer notebook kategória úgyse azoknak szól, akiknek 1-1,5 kg az ideális noteszgép-tömeg, hanem akik a toronyházba szerelt asztali gép helyett LAN-partykra valami praktikusabban cipelhető gépet keresnek, megfelelő mennyiségű pénzzel a zsebükben. Az ASUS G74S ugyanis a kategória notebookjaihoz hasonlóan nem olcsó: konfigurációtól függően 400-500 ezer forint környékén kell fizetnünk érte. ■

hozzászólások (1)

Fabregass
Fabregass 2012.04.19. 11:29
Ennyi pénzért akkor már inkább egy full-os desktop pc-t raknék össze magamnak
cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.