New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

ASUS G74S gamer notebook

Egy bivalyerős noteszgép járt nálunk.

2012.03.25. 14:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Tavaly járt nálunk az ASUS G73jh típusjelű gamer notebookja, nemrégiben pedig egy újabb ASUS modell töltött pár hetet szerkesztőségünkben, a G74S. Ennek a tavaly boltokba került gépnek legnagyobb különlegessége a 3D-s kijelző, amely az ősszel bemutatott Toshiba Qosmio F750 3D-val ellentétben még a szemüveggel nézhető típusú, de ez igazából nem is baj, a hagyományos technológia egyelőre még jobbnak bizonyult az újabban kifejlesztettnél.

ASUS G74S gamer notebook

Külsőre hasonló megjelenésű a G74S, mint a bevezetőben említett G73jh volt, azaz masszív, gumis tapintású, fekete házban találjuk a gépet. Ismét egy igazi monstrumról van szó, 17 colos kijelzővel, és igen impresszív belsővel: az Intel Core i7 2630QM négymagos processzor 2 GHz-en ketyeg, mellette 16 GB memóriát találunk, videovezérlőnek pedig egy 3 GB RAM-mal felszerelt NVIDIA GeForce GTX 560M GPU került bele. A tesztre érkezett gépben egy 500 és egy 750 GB-os merevlemez volt háttértárolónak, tehát a helyből se annyira egyszerű kifogyni. A kijelző felbontása Full HD, azaz 1920*1080 pixelt jelenít meg. A 3D-s megjelenítéshez aktív szemüveges megoldást kapunk, a szemüveg LCD-i felváltva takarják el szemünket, a vezérléséhez szükséges infraportot pedig beépítették a képernyő mellé. A szemüveget USB porton tölthetjük.
Ami a további technikai paramétereket illeti: optikai meghajtónak Blu-ray lejátszó vagy író, esetleg DVD Super-Multi meghajtóval választható a gépbe. Három USB 2.0 és egy USB 3.0 port, mikrofon bemenet és fülhallgató kimenet, gigabites LAN csatlakozó, HDMI port és SD/MS/MMC kártyaolvasó található rajta, és persze wifi (802.11 b/g/n) is került bele. Operációs rendszernek 64 bites Windows 7 Professionalt kapunk a gépen.

Ahogy a nagyméretű kijelzővel ellátott noteszgépeknél általános, itt is teljes kiosztású billentyűzetet kapunk, azaz numerikus rész is található rajta. A klaviatúra ún. chiclet kialakítású, különállóak a gombok, amelyek ráadásul háttérvilágítást is kaptak, így sötétben is jól használhatók.
A 3D-s kijelző jól teszi a dolgát, a bejáratott LCD-shutter technológia azt hozta, amit vártunk tőle. Nem ez a leginkább szemkímélő megoldás, de jól működik és remek háromdimenziós hatást biztosított, legyen szó játékról vagy filmről. Ráadásul a láthatósági szög is elég széles volt, így ha extra szemüveget is beszerzünk hozzá, akár ketten-hárman is nézhetjük a képernyőt.
A gép teljesítménye szintén nem hagyott kívánnivalót maga után: minden játék csodásan futott maximális felbontáson, ahogy a fenti specifikációk alapján azt el is vártuk tőle. Cserébe persze akkuról használva elég hamar lemerült a notebook, egy óra körül bírta, ha nem kapcsoltuk rá az elektromos hálózatra.

ASUS G74S gamer notebook

Több mint 4 kilogrammos tömegével nem nevezhető igazán hordozhatónak a G74S, de a nagy teljesítményt nehéz lett volna könnyebben megoldani. Ez a gamer notebook kategória úgyse azoknak szól, akiknek 1-1,5 kg az ideális noteszgép-tömeg, hanem akik a toronyházba szerelt asztali gép helyett LAN-partykra valami praktikusabban cipelhető gépet keresnek, megfelelő mennyiségű pénzzel a zsebükben. Az ASUS G74S ugyanis a kategória notebookjaihoz hasonlóan nem olcsó: konfigurációtól függően 400-500 ezer forint környékén kell fizetnünk érte. ■

hozzászólások (1)

Fabregass
Fabregass 2012.04.19. 11:29
Ennyi pénzért akkor már inkább egy full-os desktop pc-t raknék össze magamnak
ajánlott olvasnivaló